חטיף שוקולד בר

חטיף שוקולד טחינה שמתפצפץ בפה. קר ומענג. בכל עת שזקוקים לזריקת מרץ זמינה, כשבאים אורחים או כשהילדים מבקשים משהו מתוק.. החטיף הזה קל ופשוט מאוד להכנה, והוא עשיר מאוד בערכים תזונתיים: סידן, מגנזיום, ומכיל חלבון ושומנים בריאים. מתכון מנצח!

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר (70% / 85%)
1.5 כוסות פצפוצי אורז מלא (ללא תוספת סוכר)
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס שומשום + 2 כפות לציפוי
4 כפות פיסטוק טבעי
2 כפות שמן קוקוס או חמאה
2 כפות מייפל טבעי
קמצוץ מלח

אופן הכנה

  1. שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים את השוקולד יחד עם שמן קוקוס/חמאה בקערה על סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי). מניחים בצד את הקערה שהשוקולד יתקרר מעט.
  2. בזמן הזה קולים את הפיסטוק 3-4 דקות במחבת ללא שמן וקוצצים עם סכין חדה לחתיכות גסות ומוסיפים לקערה של השוקולד
  3. קולים חצי כוס שומשום+ 2 כפות לציפוי- 2-3 דקות במחבת ללא שמן. משאירים בצד את 2 הכפות לציפוי ואת היתר מעבירים לקערה.
  4. מוסיפים את הטחינה, המייפל, פצפוצי האורז והמלח ומערבבים היטב.
  5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק, מפזרים מעל את השומשום הקלוי, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים למשך 4 שעות לפחות.
  6. מוציאים מהתבנית, חותכים לקוביות ושומרים בקופסא אטומה במקפיא

פורסם ב פברואר 2, 2021

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *