מנה נפלאה מהמטבח התאילנדי, מתאימה לקיץ הישראלי, חריפה במידה שאתם אוהבים ומלאת טעמים.
אל תיבהלו מרשימת המצרכים הגדולה. ניתן לגוון ולצמצם עם הירקות שיש לכם בבית.
מצרכים
2 גזרים חתוכים לפרוסות
1 בצל לבן קצוץ
1 זוקיני חתוך לקוביות גסות
1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות גסות (אם הקליפה חלקה ויפה ניתן להשאיר)
1 חבילת פטריות שימג'י או אנוקי (לקטום את המצע)
1 כוס אפונה קפואה – להשרות בקערה עם מים עם תחילת ההכנות
1 חבילת טופו חתוך לקוביות (משרים עם כף שמן שומשום, חצי כפית אבקת כורכום וכפית רוטב סויה)
1 חבילת אטריות שעועית – להשרות בקערה עם מי ברז עם תחילת ההכנות
500 מ"ל קרם קוקוס (מומלץ ללא חומרים משמרים)
1 כף גדושה של ממרח קארי אדום
ג'ינג'ר טרי- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות
מיץ מחצי לימון או ליים בעונה
חופן קטן של עלי כפיר ליים (לא חובה אבל מוסיף!)
כף רוטב דגים או כפית מלח
צרור עלי כוסברה
כמה עלי בזיליקום קצוצים
עשב לימון קצוץ
שמן קוקוס
אופן הכנה
- מחממים 2 כפות שמן קוקוס אן שומשום במחבת ווק על להבה גדולה
- צורבים את קוביות הטופו להשחמה קלה, כ2 דק' לכל צד. מסירים מהמחבת לקערה.
- מוסיפים כף שמן קוקוס למחבת ומקפיצים את הבצל, הגזר, ג'ינג'ר, שום, עשב לימון וצ'ילי ירוק כ5 דק'
- מוסיפים את הזוקיני, הפטריות והדלורית, מערבבים ומקפיצים עוד 5 דקות
- מוסיפים את חלב הקוקוס והקארי, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הטופו, האפונה (לאחר סינון ממי ההשריה), רוטב הדגים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ15 דק' עד לריכוך קל של הירקות
- בודקים שהירקות רכים אבל שומרים על מרקמם, מוסיפים את מיץ הלימון, הבזיליקום והכוסברה ומסירים מהאש.
- מגישים לצד אטריות שעועית – מסננים ממי ההשריה וחולטים במים רותחים למשך 2 דקות ומסננים. או לחילופין מגישים עם אורז מלא.