מנה חגיגית ומרשימה לאירוח שאין אורח שלא יתלהב ממנה.. שילוב מופלא של טעמים חמצמצים נפלאים. אני אישית יכולתי לאכול את המנה הזו כל יום, כל השנה.
מצרכים
1 כרוב מלפוף
1 כרישה פרוסה דק
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
5 שיני שום פרוסות
1 שומר או סלק חתוך לרבעים (או 2 ארטישוק ירושלמי בעונה)
למילוי:
400 גרם אורז עגול (מושרה למשך 1/2 שעה במים קרים)
2 קישואים או זוקיני מגורדים
צרור עלי תרד קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
לתיבול: 1 שורש כורכום או 1/2 כפית כורכום, גרידת לימון שלם,
1 כפית מכל תבלין: פלפל שחור, מלח, סומק וכוסברה טחונה
2 כפות צנוברים (קלוי במחבת 2-3 דק')
2 כפות חמוציות ללא סוכר
לרוטב:
כ-1 ליטר ציר ירקות או מים
2 כפות רכז רימונים טבעי
3 פרוסות לימון כבוש או מיץ מלימון שלם
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מרתיחים מספיק מים לכיסוי הכרוב בסיר גדול ומבשלים את הכרוב בשלמותו למשך כ-15 דקות. מוציאים, מעבירים למסננת ומניחים להתקרר.
אופציה חלופית היא להקפיא את הכרוב למשך לילה ולמחרת להוציא ולהפשיר בחוץ. - בזמן הזה מכינים את המילוי: מסננים את מי ההשריה של האורז ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
מערבבים בקערה את האורז יחד עם הירוקים והתבלינים, החמוציות והצנוברים. - בבסיס סיר רחב שמים פרוסות כרישה
- למלאכת הגלגול: מפרידים בזהירות את עלי הכרוב ומניחים עלה כרוב על קרש חיתוך, חוצים לאורכו ומסירים את הגבעול הקשה.
על מחצית עלה שמים לרוחבו כף מהמילוי, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים באדיקות ומניחים בצפיפות בסיר. - בין הממולאים שמים פרוסות שום, גבעולי סלרי ושומר
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ושופכים על הממולאים לכיסוי 3/4 גובה. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה
- מעבירים את הסיר לללא מכסה להשחמה וצמצום הנוזלים בתנור שחומם מראש על חום 180 מעלות למשך 1/2 שעה