לביבה המככבת אצלנו בבית בעונת האביב, כשיש שפע של חוביזות הגדלות בר ביער לידינו (ובכל חצר כמעט).
אבל למעשה אפשר להכין אותה גם עם עלים מתורבתים כמו מנגולד/תרד, שיש בשפע בעונת החורף.
מצרכים
2 כוסות עלים ירוקים קצוצים (תרד, מנגולד, חוביזה-בעונה, פטרוזיליה, כוסברה, עירית)
כרישה קצוצה דק (החלק הלבן)
3 בצלים ירוקים קצוצים
קישוא/זוקיני מגורר
ביצה
כ3 כפות קמח (כוסמין מלא / קמח כוסמת ללא גלוטן)
2 כפות קווקר דק
כף טחינה משומשום מלא
פירורי לחם פנקו
מלח, פלפל שחור
שמן זית
להגשה: יוגורט עזים או כבשים, תותים בעונה
אופן הכנה
- מטגנים במחבת נון סטיק עם מעט שמן זית את הכרישה והקישוא למשך 2-3 דק'
- מוסיפים את העלים עם הבצל הירוק למחבת ומטגנים לעוד דקה
- מעבירים את תכולת המחבת לקערה, מוסיפים ביצה וטורפים, מוסיפים קווקר, טחינה ומתבלים במלח ופלפל
- מצפים כל לביבה בפירורי לחם 'פנקו'
- מחממים שוב את המחבת עם שמן זית, ועם ידיים רטובות מכינים לביבות דקות ישר למחבת. מטגנים על אש נמוכה כ-2-3 דק' והופכים לעוד 1-2 דקות (יש לעמוד ליד ולוודא שלא נשרף)
- מגישים לצד יוגורט עם שמיר קצוץ, שום ומלפפון (צזיקי) ותותים בעונה.