לביבה ירוקה

לביבה המככבת אצלנו בבית בעונת האביב, כשיש שפע של חוביזות הגדלות בר ביער לידינו (ובכל חצר כמעט).
אבל למעשה אפשר להכין אותה גם עם עלים מתורבתים כמו מנגולד/תרד, שיש בשפע בעונת החורף.

מצרכים

2 כוסות עלים ירוקים קצוצים (תרד, מנגולד, חוביזה-בעונה, פטרוזיליה, כוסברה, עירית)
כרישה קצוצה דק (החלק הלבן)
3 בצלים ירוקים קצוצים
קישוא/זוקיני מגורר
ביצה
כ3 כפות קמח (כוסמין מלא / קמח כוסמת ללא גלוטן)
2 כפות קווקר דק
כף טחינה משומשום מלא
פירורי לחם פנקו
מלח, פלפל שחור
שמן זית
להגשה: יוגורט עזים או כבשים, תותים בעונה

אופן הכנה

  • מטגנים במחבת נון סטיק עם מעט שמן זית את הכרישה והקישוא למשך 2-3 דק'
  • מוסיפים את העלים עם הבצל הירוק למחבת ומטגנים לעוד דקה
  • מעבירים את תכולת המחבת לקערה, מוסיפים ביצה וטורפים, מוסיפים קווקר, טחינה ומתבלים במלח ופלפל
  • מצפים כל לביבה בפירורי לחם 'פנקו'
  • מחממים שוב את המחבת עם שמן זית, ועם ידיים רטובות מכינים לביבות דקות ישר למחבת. מטגנים על אש נמוכה כ-2-3 דק' והופכים לעוד 1-2 דקות (יש לעמוד ליד ולוודא שלא נשרף)
  • מגישים לצד יוגורט עם שמיר קצוץ, שום ומלפפון (צזיקי) ותותים בעונה.

פורסם ב ספטמבר 30, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *