לביבות ירק אפויות

לביבות בטטה מתוקות ומנחמות ולביבות ירוקות עם זוקיני ועשבי תיבול, שתמיד כיף לאכול, לא רק בחנוכה. השדרוג הבריאותי הוא בשימוש בקמחים בריאים ללא גלוטן ובאפיה בתנור עם שמן זית איכותי, במקום בטיגון עם שמן צמחי גרוע. התוצאה המתקבלת היא לביבה קלילה ומשמחת, שנעימה בבטן ולא מכבידה. מטבל צזיקי נפלא מתלווה ללביבות ומשדרג את טעמן. רוצו להכין..

מצרכים

מצרכים לכ-20 לביבות בטטה: 
2 בטטות גדולות (כ-550 גרם) – אם מוצאים אפשר לגוון עם בטטה אחת לבנה
1 תפוח אדמה גדול (כ-300 גרם)
1 בצל לבן
1 ביצה
1/3 כוס קמח עדשים כתומות
שורש כורכום מגורד, כפית מלח, כפית פלפל שחור, 1/4 כוס שמן זית

מצרכים לכ-20 לביבות זוקיני ועשבי תיבול:

1 זוקיני גדול + 1 קישוא גדול
1 בצל לבן
1 ביצה
1/2 צרור עלי תרד-חלוט לדקה במים רותחים, מסונן וקצוץ
1/2 צרור עלי כוסברה או שמיר קצוצים
2 בצלים ירוקים קצוצים
1/3 כוס קמח כוסמת ירוקה
2 שיני שום כתושות, 1 כפית אבקת כוסברה טחונה, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור

אופן הכנה

  • מקלפים וחותכים לקוביות את שני תפוחי האדמה של שני המתכונים, מכסים במים ומבשלים כ-15 דק' עד לריכוך. מסננים ומועכים עם מזלג.
  • חותכים לפרוסות דקות את שני הבצלים הלבנים של שני המתכונים ומאדים במחבת עם כף שמן זית ו-2 כפות מים למשך כ- 7 דק'
  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • בעזרת סכין הג'וליאנים של מעבד המזון מגרדים את הבטטות (או נעזרים בפומפיה בחלק הגס) ומעבירים לקערה. מגרדים את הקישוא והזוקיני ומעבירים תחילה למסננת עם מעט מלח כדי שיגירו נוזלים. כעבור 5 דק' מועכים עם היד וסוחטים מהנוזלים. מעבירים לקערה נפרדת.
  • מוסיפים לכל קערה את הרכיבים של הלביבה שלה, מוסיפים את תפוח האדמה המבושל והבצל המטוגן (מחלקים את הכמות בין שתי הקערות) והתבלינים. מערבבים היטב עם הידיים.
  • מלבבים לביבות ומשטחים מעט עם היד ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה משומן קלות.
    משמנים כל לביבה עם מעט שמן זית ואופים כ-30 דק' על צד אחד (עד להשחמה) ועוד כ-5 דק' לצד השני. מוציאים את התבניות ומניחים ל-10 דק' להתייצבות.
  • בזמן שהלביבות נאפות מכינים את מטבל הצזיקי. מערבבים בקערה ומגישים לצד הלביבות:
    1 גביע שמנת חמוצה 15%
    1 גביע יוגורט יווני 7%
    1 שן שום כתושה
    1/2 צרור עירית או בצל ירוק קצוץ
    1 מלפפון קצוץ דק
    1/2 כוס מיץ לימון, 1 כף גרידת לימון
    2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור

פורסם ב דצמבר 22, 2024

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *