לביבות ירק אפויות

לכבוד חג החנוכה, הכנתי 4 סוגי לביבות ירק אפויות בצבעים שונים. כל הלביבות עשירות בירקות, עשבי תבלין, חלבון איכותי וקמחים ללא גלוטן, עם אופציה לטבעונים. בליווי מטבל צזיקי מהמם וסלט ירוק, ויש לכם ארוחה נהדרת להדלקת נר. למחרת מחממים את הלביבות שנותרו במחבת עם מעט שמן זית. אני נהנית מהלביבות האלו כל השנה.

לביבות בטטה, עדשים שחורות וקייל

מצרכים

כמות לכ23 לביבות:

3 בטטות מגורדות, כ750 גרם (לגרד בסכין של מעבד מזון לגפרורים דקים או בפומפיה גסה)
*אם משיגים בטטה סגולה מומלץ לגרד אחת סגולה + 2 בטטות כתומות

1 כוס עדשים שחורות מונבטות או מבושלות (שוטפים היטב ומבשלים כ15 דקות עד לריכוך)

1 ביצה (או 2 כפות טחינה כתחליף לטבעונים)

5 עלי קייל קצוצים דק (אם הגבעול עבה יש להסיר את הגבעול לפני הטחינה)

1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2 בצלים ירוקים קצוצ דק

3 כפות קווקר דק

שמן זית

מלח ופלפל שחור

אופן הכנה

  • מחממים תנור לחום 220 מעלות טורבו
  • מוסיפים לקערה את הבטטות המגורדות, העדשים השחורות (מבושלות/מונבטות), קייל, פטרוזיליה, קווקר דק וביצה (או טחינה), מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב עם הידיים
  • מעבירים למסננת ולוחצים מעט עם הידיים כדי להוציא קצת נוזלים
  •  פורסים נייר אפיה על תבנית, מורחים מעט שמן זית. קורצים כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים מעט. מורחים על כל לביבה מעט שמן זית ומפזרים מעט קווקר דק על כל לביבה
  • אופים במשך 15 דקות על צד אחד. הופכים לצד השני לעוד 10 דקות אפיה (סה"כ 25 דקות אפיה). מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר

לביבות סלק, עדשים כתומות וכוסברה

מצרכים

כמות לכ30 לביבות:

3 סלקים מגורדים, כ800 גרם (לגרד בסכין של מעבד מזון לגפרורים דקים או בפומפיה גסה)

1 כוס עדשים כתומות מונבטות או מבושלות (שוטפים היטב ומבשלים כ10-15 דקות עד לריכוך)

1 בצל סגול קצוץ דק – מטגנים כמה דקות במחבת עם כף זרעי כוסברה כתושים

100 גרם גבינת עזים רכה מגוררת כמו של גד עז (לא חובה)

ביצה (או 2 כפות טחינה לטבעונים)

1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק (ללא הגבעול)

3 כפות קמח עדשים כתומות / אורז מלא / כוסמת / קווקר דק

שמן זית

מלח ופלפל שחור

אופן הכנה

  • מחממים תנור לחום 220 מעלות טורבו
  • מועכים בעזרת מזלג את העדשים הכתומות המבושלות (או מוסיפים לקערה עדשים כתומות מונבטות בשלמותם), מעבירים לקערה עם הסלקים המגורדים, הבצל הסגול המטוגן, גבינת עזים, ביצה, קמח ופטרוזיליה. מתבלים עם מלח ופלפל. מערבבים היטב ומניחים על גבי מסננות כדי להגיר נוזלים
  •  פורסים נייר אפיה על תבנית, מורחים מעט שמן זית. קורצים כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים מעט. מורחים על כל לביבה מעט שמן זית.
  • אופים במשך 15 דקות על צד אחד. הופכים לצד השני לעוד 10 דקות אפיה (סה"כ 25 דקות אפיה). מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר

לביבות כרובית ודלורית

מצרכים

כמות לכ35 לביבות:

כרובית קטנה (כ600 גרם) מחולקת לתפרחות

חצי דלורית (כ600 גרם) מקולפת וחתוכה לקוביות (ללא הגרעינים)

2 בצלים לבנים קצוצים דק + כף זרעי כוסברה שלמים

100 גרם גבינת גרנה פדנה מגוררת (לא חובה)

4 כפות פירורי לחם (או 2 כפות קמח עדשים כתומות)

3 כפות קווקר דק

שמן זית

1/2 כפית תבלין קארי

1/2 כפית כורכום טחון

1/2 כפית אבקת שום

מלח ופלפל שחור

אופן הכנה

  • מחממים תנור לחום 220 מעלות טורבו
  • מבשלים את הדלורית בסיר עם מים עד ריכוך (כ15 דקות). מעבירים למסננת להגיר נוזלים
  • מטגנים את הבצל הקצוץ כ4-5 דקות עם מעט שמן זית וכף זרעי כוסברה כתושים
  • במקביל טוחנים את הכרובית במעבד מזון (או פומפיה במידה ואין מעבד מזון) ומעבירים לקערה.
  • מועכים את הדלורית המבושלת בעזרת מזלג ומעבירים לקערה.
  • מעבירים לקערה את כל יתר המרכיבים והתבלינים ומערבבים היטב. מומלץ להכניס למקרר להתגבשות למשך 1/2 שעה – שעה.
  •  פורסים נייר אפיה על תבנית, מורחים מעט שמן זית. קורצים כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים מעט. מורחים על כל לביבה מעט שמן זית ומפזרים מעט פירורי לחם 'פנקו' על כל לביבה.
  • אופים במשך 15 דקות על צד אחד. הופכים לצד השני לעוד 10 דקות אפיה (סה"כ 25 דקות אפיה). מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר

לביבות זוקיני, מאש וירוקים

מצרכים

כמות לכ18 לביבות:

3 זוקיני מגורדים, כ500 גרם (לגרד בסכין של מעבד מזון לגפרורים דקים או בפומפיה גסה)

1 כוס שעועית מאש מבושלת (שוטפים היטב ומבשלים כ15 דקות עד לריכוך) או מונבטת

2 כפות טחינה גולמית

2 בצלים ירוקים

1/2 צרור עלי כוסברה

חופן עלי חוביזה או תרד טורקי – חולטים למשך דקה במים רותחים ומסננים

2 שיני שום

3 כפות קמח אורז מלא / קמח כוסמת / קמח עדשים

שמן זית

פירורי לחם 'פנקו' (או קווקר דק) לציפוי

1/2 כפית כמון

1/2 כפית אבקת שום

מלח ופלפל שחור

אופן הכנה

  • מחממים תנור לחום 220 מעלות טורבו
  • טוחנים במעבד מזון את המאש המונבט או המובשל, יחד עם טחינה, בצל ירוק, כוסברה ושום ומעבירים לקערה
  • קוצצים את עלי החוביזה או התרד הטורקי החלוט ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים לקערה את הזוקיני המגורר, הקמח, התבלינים ומערבבים היטב עם הידים.
  •  פורסים נייר אפיה על תבנית, מורחים מעט שמן זית. קורצים כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים מעט. מורחים על כל לביבה מעט שמן זית ומפזרים מעט פירורי לחם 'פנקו' או קווקר דק.
  • אופים במשך 15 דקות על צד אחד. הופכים לצד השני לעוד 10 דקות אפיה (סה"כ 25 דקות אפיה). מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר

מטבל צזיקי ללביבות

מצרכים

גביע יוגורט יווני 7% (150 גרם)

3 כפות שמנת חמוצה 15%

3 שיני שום כתושות

כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1/2 כוס מיקס של עשבי תבלין קצוצים דק- עלי שמיר, עלי נענע ובצל ירוק

מיץ מלימון שלם

גרידת לימון

1/4 כפית מלח

שמן זית להגשה

אופן הכנה

  • מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה.
  • בוזקים מעט שמן זית מעל ומגישים לצד הלביבות

פורסם ב דצמבר 7, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *