הלוביה הטריה מופיעה בשווקים בסמוך לחגי תשרי, ומככבת אצלי רבות במטבח, כתוספת מהירה של ירק מוקפץ לארוחה, אשר עשיר בחלבון, ברזל וסידן. במתכון זה הקפצתי אותה יחד עם עגבניות שרי שייבשתי בתנור המקנות מתיקות נפלאה למנה, בשילוב ירק מדהים להקפצה- הבאק צ'וי.
מצרכים
1 צרור שעועית לוביה טריה או שעועית תאילנדית
1 כף הגשה של עגבניות שרי מיובשות
1 בצל לבן פרוס דק
2 באק צ'וי קטומים בקצה ומפרידים את העלים
רבע כוס שקדים מולבנים פרוסים
3 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
1 כף שומשום שחור או לבן
שמן זית, מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה
- קוטמים את השעועית וחולטים במים רותחים למשך 2 דקות, מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח.
- במחבת רחבה מחממים את שמן הזית, מקפיצים את הבצל למשך 3-4 דקות להשחמה, מוסיפים את השום הקצוץ והפלפל צ'ילי, מקפיצים את עלי הבאק צ'וי למשך דקה נוספת.
- מוסיפים את השעועית החלוטה, עגבניות השרי הצלויות, מתבלים במלח ופלפל שחור.
- במחבת קטנה נפרדת קולים את השקדים הפרוסים מספר דקות ללא שמן עד להשחמה קלה. מוסיפים ללוביה, יחד עם שומשום ומגישים.