ארוחת צהרים פשוטה ומזינה מהצומח, מתאימה בימי ניקוי, בעת חולשה / הצטננות, או כשרוצים לאלתר ארוחה מהירה מחומרי גלם זמינים.
אורז מלא מבושל יש לי בדרך כלל במקרר, וגם מאש מונבט. שעועית מאש מונבטת היא שעועית קלה לעיכול, עשירה בחלבון, סידן וסיבים תזונתיים. קל מאוד להנביט אותה ואז היא נשמרת לפחות שבוע במקרר וניתן לשלבה במתכונים מגוונים, כמו: קציצות ירק/פלאפל, מוקפץ עם ירקות ירוקים, יחד עם טחינה, עגבניות ושום, עם קינואה וירקות קלויים, או להגישה כמו במתכון הפשוט והנפלא הזה.
מצרכים
לבישול האורז- כוס אורז מלא, עגול או בשמתי, 1 מקל קינמון, קוביית חמאה/גהי
1 כוס שעועית מאש
1 קישוא מגורר
1 גזר מגורר
1 בצל לבן קצוץ
2 שיני שום
2 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
1/2 צרור עלי כוסברה או חופן עלי בייבי תרד
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
אופן הכנה
- מבשלים את האורז המלא– משרים בקערה עם מים למשך שעה, מסננים ממי ההשריה ומבשלים בסיר עם 2 כוסות מים רותחים, קוביית חמאה ומקל קינמון, למשך כחצי שעה, עד שהמים מתאדים והאורז רך. במידה והאורז לא התרכך עד הסוף, מוסיפים עוד 1/4 כוס מים רותחים ומבשלים עוד כ-10 דקות. משאירים מכוסה למנוחה למשך 5 דקות.
- מנביטים את שעועית המאש (יום קודם)- משרים כוס שעועית מאש בקערה עם מים למשך לילה. בבוקר מסננים ממי ההשריה, ומשאירים במסננת לעוד יום אחד. לאחר שיוצא נבטוט קטן מאחסנים בקופסא אטומה עם נייר סופג מעט לח (מחזיק לפחות שבוע במקרר).
- להכנת המוקפץ– במחבת רחבה או ווק, מחממים את שמן השומשום, מטגנים את הבצל למשך 5 דקות. מוסיפים את השום, הגזר, הקישוא המגורר, כוס שעועית מאש מונבטת, 2-3 כפות מים רותחים והתבלינים ומקפיצים למשך כ- 5-7 דק'.
- מוסיפים את הכמות הרצויה מהאורז המבושל, מוסיפים חופן עלי בייבי תרד או כוסברה, מערבבים ומסירים מהאש.