מאג'דרה אורז מלא, עדשים וירקות קלויים

רבים חושבים שאורז בסמטי מלא הוא פחות טעים. אני טוענת שזה עניין של הרגל, ושל אימון בהכנתו.
כשיש מתכון טוב בהחלט אפשר להתרגל לטעם שלו ואף להרגיל את הילדים.

אורז בסמטי מלא מזין ומשביע יותר מבחינת הסיבים התזונתיים והויטמינים מקבוצת B שמצויים בקליפה שלו. השילוב עם עדשים שחורות בליווי ירקות קלויים, הופכים את המנה מתוספת, לארוחה צמחונית שלמה ומזינה.

מצרכים

לבישול האורז-
2 כוסות אורז בסמטי מלא (מושרה במשך שעתיים במי ברז, ומסונן ושטוף היטב ממי השרייה)
תבלינים:
5 תרמילי הל, כף זרעי כוסברה, כפית זרעי כמון- לכתוש קלות בעלי ומכתש או סכין
2 מקלות קינמון, שורש כורכום טרי מקולף ומגורר (בעונה)
לעדשים- כוס עדשים שחורות (מושרות במים למשך 4 שעות ומסוננות ממי ההשרייה)

לירקות הקלויים-
פלפל אדום חתוך לקוביות
2 בצל סגול קצוץ לקוביות
חתיכה של דלעת או חצי דלורית חתוך לקוביות
2 כפות זרעי דלעת טבעיים
עשב תבלין כמו תימין / אורגנו טרי
מלח גס אטלנטי, שמ"ז

אופן הכנה

הוראות לבישול האורז:

  • בסיר רחב מחממים כף חמאה / שמן קוקוס, ומוסיפים את התבלינים לקליה של דקה (רק כדי לפתוח אותם ושיעלה הריח הנעים של התבלין
  • מוסיפים את האורז (לאחר השרייה וסינון) וקולים עוד כ3-4 דק'. בזמן הזה מרתיחים מים.
  • מוסיפים 3 כוסות מים רתוחים, כפית מלח ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ40-30 דק'. מכבים את האש ומניחים לעוד 5 דק' עם מכסה סגור.

הוראות לבישול העדשים:

  • בזמן בישול האורז מבשלים את העדשים בסיר נפרד, עם כפית כמון ומים עד כיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים כ15-20 דקות עד שהמים מתאדים והעדשים מתרככות.
  • אופים בתנור קוביות של דלעת, בצל סגול ופלפל אדום כ25 דק' בחום 180 מעלות (אפשר להוסיף אורגנו/מרווה/תימין טרי)
  • קולים על אש נמוכה במחבת חופן של זרעי דלעת טבעיים כ2-3 דק'.
  • מערבבים בקערה חלק מהאורז עם העדשים, הירקות בתנור וזרעי הדלעת.

פורסם ב ספטמבר 28, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *