אטריות ביצים וסינטה

אוכל אסייתי זו הבחירה המועדפת עלי ביום קיץ חם.
אפשר לגוון עם שלל הירקות הזמינים לנו בבית, זמן ההכנה קצר ומהיר, ועל כן מדובר במנה מושלמת לארוחת ערב קלה. באותו ערב היתה לי תאוות בשרים, לכן חשקה נפשי בסינטה. אבל המנה משתלבת נהדר גם עם טופו.

מצרכים

חצי קילו רצועות סינטה דקות או 150 גרם טופו (חתוך לקוביות ומושרה עם קצת סויה ושמן שומשום)
חבילה של אטריות ביצים / אטריות אורז מלא / אטריות אודון
חבילה של נבטים סיניים
בק צ'וי
גרגיר נחלים (לא חובה)
4 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
חבילת עלי כוסברה קצוצים
כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
4 שיני שום קצוצות
כוס אפונה קפואה (להשרות בזמן ההכנות למתכון בקערה עם מי ברז ולסנן)
פטריות שימג'י (יש לחתוך את קצה הפטריות מהמצע ולזרוק את המצע)
5 פטריות שיטאקי יבשות (מושרות למשך 10 דק' בקערה קטנה עם מים ופרוסות דק ללא הגזע- לשמור את המים לרוטב)
חופן אגוזי קשיו טבעיים (קצוצים גס בסכין)
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק (מתכון קל להכנה בבית)
4 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן קוקוס

אופן הכנה

  • ראשית מטפלים בירקות ומכינים אותם לפי ההסבר ברשימת רכיבים, שכן זמן ההקפצה הוא מהיר והירקות צריכים להיות מוכנים.
  • מחממים על הלהבה הכי גדולה מחבת רחבה/ווק עם שמן קוקוס, מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומקפיצים למשך דקה
  • מוסיפים את רצועות הסינטה או טופו וצורבים במחבת מכל הצדדים למשך 3 דק'
  • מוסיפים את פטריות השיטאקי (כולל מי ההשריה) ופטריות שימג'י
  • מוסיפים את האפונה, הבק צ'וי, רוטב סויה וצ'ילי מתוק ומערבבים היטב ומבשלים עוד 2-3 דק'
  • מוסיפים את הנבטים, גרגיר נחלים, בצל ירוק, עלי כוסברה, והקשיו, מערבבים ומקפיצים לעוד דקה ומגישים מיד.

פורסם ב ספטמבר 6, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *