מוקפץ זו בעיני ארוחת ערב מושלמת לקיץ, זריזה ועשירה בירקות. מגוונים עם הירקות שנמצאים במקרר (לא חייבים להיצמד לרשימת רכיבים), חותכים לגפרורים דקים ומקפיצים יחד עם שום, ג'ינג'ר וצ'ילי. בליווי קוביות טופו או אטריות ללא גלוטן אשר עשירות בחלבון. את המוקפץ הזה אני מגוונת עם ירקות שונים עונתיים כדוגמת: ברוקולי בעונה, גזר, כרוב, שעועית ירוקה וכדומה.
מצרכים
150 גרם טופו חתוך לקוביות
חבילה של אטריות סויה פטוצ'יני או אטריות סובה 100% או אטריות אורז שחור
חבילת נבטים סיניים
בק צ'וי (להשיג במקרר של העלים הירוקים בסופר)
גרגיר נחלים (להשיג במקרר של העלים הירוקים בסופר)
4 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
עלי כוסברה קצוצים
כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
4 שיני שום קצוצות
פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
כוס של אפונה קפואה (משרים למשך כמה דקות במים ומסננים)
חבילה של פטריות שימג'י או אנוקי (יש לחתוך את קצה הפטריות מהמצע ולזרוק את המצע)
5 פטריות שיטאקה יבשות (מושרות למשך 10 דק' בקערה קטנה עם מים ופרוסות דק ללא הגזע- לשמור את המים לרוטב)
חופן אגוזי קשיו טבעיים (קצוצים גס בסכין)
שמן שומשום בכבישה קרה או שמן קוקוס
לרוטב טריאקי:
2 כפות רוטב סויה דל נתרן
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
אופן הכנה
- ראשית חותכים את כל המרכיבים, שכן זמן ההקפצה הוא מהיר והירקות צריכים להיות מוכנים.
- מחממים על הלהבה הכי גדולה מחבת ווק או מחבת רחבה עם שמן קוקוס/שומשום, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומקפיצים למשך דקה
- מוסיפים את קוביות הטופו, צורבים כ2 דקות בכל צד, ומוסיפים את המרכיבים של הרוטב טריאקי (הסויה, הסילאן והחומץ), מערבבים.
- מוסיפים את הפטריות שיטאקי (כולל מי ההשריה) ופטריות שימג'י, מוסיפים את האפונה, הבק צ'וי ומערבבים היטב. מבשלים עוד 2-3 דק'
- מוסיפים את הנבטים, הגרגיר נחלים, הבצל הירוק, עלי הכוסברה והקשיו ומקפיצים לעוד דקה, ומגישים מיד.
נראה מעולה
תודה אפי