המוקפץ הזה עבר התאמה לחיך של ילדיי, כלומר, פחות ירוקים, ללא חריף בכלל, ובשילוב עם ירקות שהם אוהבים וחלבון איכותי כמו טופו או רצועות חזה עוף. נרשמה הצלחה אמיתית כך שעוד באותו יום העליתי את המתכון, שיכנס לרפרטואר הקבוע של ארוחת צהרים או ערב משפחתית קלה ומהירה (יחסית).
מצרכים
300 גרם טופו חתוך לקוביות או כמות זהה של רצועות חזה עוף
1 חבילת אטריות אורז או אטריות אחרות שאוהבים
1 גזר מגורר
1 בטטה קטנה מגוררת
1 תפרחת ברוקולי חתוכה לברוקולי קטנים
חופן שעועית ירוקה טריה, קטומה בקצוות וחתוכה גס ו/או 1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה
2 שיני שום קצוצות, 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים באלכסון
חצי כוס עלי כוסברה קטומים מהגבעול (אם אוהבים)
1/4 כוס שומשום
שמן שומשום או שמן קוקוס בכבישה קרה
לרוטב: 4 כפות סויה, 3 כפות סילאן טבעי, 2 כפות חומץ אורז (או חומץ תפוחים), 1 כף חמאת בוטנים טבעית, 1 כפית קורנפלור, חצי כוס מים
אופן הכנה
- ראשית משרים את אטריות האורז למשך חצי שעה במים חמים.
- בזמן הזה חותכים את הירקות לפי ההוראות ברשימת המצרכים ומכינים בקערות נפרדות, שכן הכנת המוקפץ היא מהירה.
רצוי להתחיל בהשריית הטופו / החזה עוף בסויה.
חולטים את הברוקולי והשעועית הירוקה ו/או האפונה במים רותחים בסיר עם מכסה (10 דק'). מסננים ממי ההשריה.
ומערבבים את מרכיבי הרוטב שיהיה מוכן בקערה. - מחממים ווק היטב, מוסיפים 2 כפות שמן קוקוס או שומשום ומקפיצים את הטופו או רצועות החזה עוף, 3 דקות לכל צד עד להשחמה קלה, מעבירים לקערה.
- מחממים עוד 2 כפות שמן ומטגנים את השום, ג'ינג'ר, גזר ובטטה מגורדים, למשך 2 דקות.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ותפרחות הברוקולי החלוטים, מוסיפים את הרוטב. בזמן הזה מסננים את האטריות ממי ההשרייה, חולטים חליטה מהירה של 20 שניות במים רותחים, מסננים ומוסיפים לווק עם הירקות והרוטב. מוסיפים את הטופו או חזה העוף, מערבבים.
- מוסיפים את השומשום, הבצל הירוק והכוסברה ומסירים מהאש.