תוספת נהדרת ועדינה של ירקות ירוקים המתלווה נהדר לדג לבן או לאורז מלא.
מצרכים
3 שומרים חתוכים לרבעים ללא הלב והגבעולים
1 חבילת תחתיות ארטישוק קפואות
1 כוס פול ירוק או אדממה קפוא קלוף
2 כרישות צעירות חתוכות דק (הרזות יחסית)
2 גבעולי סלרי ללא העלים קצוצים גס
4 שיני שום פרוסות
1/2-1 צילי ירוק טרי פרוס דק
מיץ מלימון אחד
1 כף חמאה / 2 כפות שמ"ז
מלח, פלפל
כף לימון כבוש (אם יש, לא חובה)
1/2 כוס מים מסוננים
אופן הכנה
- מבשלים במים רותחים את תחתיות הארטישוק והפול הירוק או האדממה מספר דקות עד לריכוך חלקי. מסננים ופורסים את הלבבות ארטישוק לפרוסות.
- מחממים סיר רחב עם שמן זית או חמאה. משחימים את השומר יחד עם הכרישה, 4-5 דקות.
- מוסיפים למחבת את הצילי הירוק, השום וגבעולי הסלרי ומשחימים עוד 2 דקות.
- מוסיפים למחבת את הארטישוק, הפול הירוק או האדממה, מיץ לימון, 1/2 כוס מים, מלח ופלפל ומבשלים עוד 5 דקות לאיחוד הטעמים.