ממרח שמכינים בסוף שבוע, כשמורידים את הקצב וטובלים את הירקות בנחת. כן ירקות, לא פיתה! ההרגשה הרבה יותר קלה בבטן.
מצרכים
2 כוסות חומוסים מבושלים
2 כפות טחינה גולמית מלאה
מיץ מלימון שלם
3/4 כוס ממי הבישול של החומוס
שן שום אחת
כפית כמון
קמצוץ פפריקה מעושנת
מלח לפי הטעם
אופן הכנה
- לבישול החומוס- חשוב להשרות למשך לילה ולבשל בסיר עם מים עד כיסוי עד ריכוך (כשעה). אני מוסיפה בעת הבישול של החומוס- עגבניה חצויה, תפוח אדמה חצוי, 2 שיני שום חצויות, ענף רוזמרין, ו2 כפות שמן זית.
מסננים (שומרים את מי הבישול) חשוב לקרר לפני הטחינה (או שמקצרים תהליכים עם חומוסים קפואים מבושלים). - טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר
- מגישים בקערה עם פטרוזיליה קצוצה מעל, מעט כמון ופפריקה ובוזקים שמן זית
- מגישים לצד ירקות, כגון: בצל חי, בצל ירוק, עגבניה, גבעולי סלרי, פרוסות שומר, זיתים, פלפל צ'ילי ירוק צלוי על הכיריים וביצה קשה