השעועית הלבנה עשירה בסידן ובחלבון איכותי מהצומח.
אני נוהגת לבשל כמות גדולה של שעועית ולשמור חלק מהשעועית המבושלת וממי הבישול לצורך הכנת הממרח.
ניתן כמובן לקצר תהליכים עם שעועית קפואה מבושלת.
מושלם לבראנץ' של סוף שבוע. מחזיק 3 ימים בקירור.
מצרכים
כוס שעועית לבנה מבושלת (ניתן גם של סנפרוסט)
כ1/4 כוס ממי הבישול הטעימים או מים מסוננים
2 בצלים לבנים – מקולפים ופרוסים לרצועות
2 שיני שום מקולפים
מיץ מלימון טרי
עשב תבלין טרי כמו אורגנו, תימין או אזוב
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה
- למי שמשתמש בשעועית יבשה- משרים את השעועית למשך לילה או 24 שעות.
לבישול מהיר של השעועית ולטעם טוב של מי הבישול, ממליצה לבשל יחד עם:
תפוח אדמה חצוי, עגבניה חצויה, 2 שיני שום, כף שמן זית ועשב תבלין כמו רוזמרין או תימין.
מבשלים כשעה עד ריכוך מלא. - מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים את הבצל כ5-10 דקות עם מעט מלח ופלפל שחור
- טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את השעועית המבושלת עם הבצל המטוגן, מיץ הלימון, 2 כפות שמן זית, שום, מלח ופלפל, עשב תבלין
ורבע כוס ממי הבישול או מים מסוננים. טוחנים ובמידת הצורך מוסיפים עוד טיפה מהנוזל.