מרק אפונה של חורף

אין דבר שאני יותר אוהבת ממרק עם שלל הירוקים שיש בשפע בחורף. המרק הזה הוא חגיגה שלמה של טעמים עמוקים שמתחברים באופן מופלא יחד. זה מרק מחזק ועשיר, מרשים לאירוח ומספק מאוד כארוחה מזינה. השימוש כאן הוא באפונה יבשה, קטנית שעשירה בחלבון.
ניתן כמובן לגוון בירקות שיש לכם בבית והוא עדיין יצא נפלא. כך שאין תירוצים. עשבי התיבול מעשירים את הטעם ותורמים לבריאות המרק, אז כמה שיותר, הרי זה משובח. מתעצלים להכין? ניתן להזמין את המרק הזה ועוד מרקים נפלאים כחלק מעמדת מרקים ל- HH חורפי ומפנק במשרד.

מצרכים

2 כוסות אפונה יבשה, 2 כוסות אפונה קפואה
2 גזרים, 1 שורש סלרי (עם הגבעולים והעלים), 1 שורש פטרוזיליה
1 כרישה, 1 בצל לבן
1 שומר, 1 קישוא, 1 זוקיני
1 תפרחת ברוקולי קטנה
4 שיני שום, 1 שורש כורכום מגורד (אם מוצאים)
1 צרור עלי פטרוזיליה, ו-1 צרור עלי שמיר
לתיבול: 1 לימון סחוט, 1 כף אבקת כוסברה טחונה, 1 כפית נענע יבשה, פלפל שחור ומלח
להגשה- גרעיני דלעת (קולים כמה דקות במחבת ללא שמן)

אופן הכנה

  • קוצצים גס את הבצל, הכרישה, הגזרים ושורש הסלרי והפטרוזיליה ומשחימים בסיר עם 3 כפות שמן זית למשך 10 דקות.
  • בזמן הזה קוצצים את השומר, הברוקולי, קישוא וזוקיני ומוסיפים לסיר. מערבבים בעזרת כף עץ וצורבים את הירקות לעוד 5 דק'.
  • שוטפים היטב את האפונה היבשה ומוסיפים לסיר עם 2-2.5 ליטר מים חמימים ואת התיבול ועשבי התבלין (פרט למלח), מכסים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש נמוכה למשך כשעה (עד לריכוך האפונה).
  • טוחנים את המרק בעזרת ממחה ידני, מוסיפים את האפונה הקפואה, מלח ומיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים גרעיני דלעת קלויים בהגשה.

פורסם ב נובמבר 27, 2023

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *