מרק אפונה, ברוקולי ושומר

אין דבר שאני יותר אוהבת ממרק עם שלל הירוקים שיש בשפע בחורף. המרק הזה הוא חגיגה שלמה של טעמים עמוקים שמתחברים באופן מופלא יחד.
זה מרק מחזק ועשיר, מרשים לאירוח ומספק מאוד כארוחה מזינה. השימוש כאן הוא באפונה יבשה, קטנית שעשירה בחלבון.
ניתן כמובן לשנות את המרכיבים של המרק כמו אפונה טריה במקום יבשה, לגוון בירקות שיש לכם בבית והוא עדיין יצא נפלא. אז אין תירוצים
עשבי התיבול מעשירים את הטעם ותורמים לבריאות המרק, אז כמה שיותר, הרי זה משובח.
מתעצלים להכין וחפצים במשלוח? ניתן להזמין את המרק הזה ועוד מרקים נפלאים כחלק מעמדת מרקים ל- HH חורפי ומפנק במשרד.

מצרכים

1 כוס אפונה יבשה או 2 כוסות אפונה טריה קפואה
2 גזרים
1 כרישה + 1 בצל לבן
5 גבעולי סלרי כולל העלים
1 שומר
1 קישוא + 1 זוקיני
1 תפרחת ברוקולי קטנה
4 שיני שום + 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר + 1 שורש כורכום מגורר (אם מוצאים)
1 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה או שמיר (או מיקס)
1 צרור עלי תרד
לתיבול: 1 כף אבקת כוסברה טחונה, פלפל שחור ומלח
4 כפות שמן זית + מיץ מלימון שלם
2 ליטר מים מסוננים חמימים
להגשה- גרעיני דלעת

אופן הכנה

  • קוצצים גס את הבצל, הכרישה, הגזרים וגבעולי הסלרי (את העלים של הסלרי קוצצים ושומרים בצד) ומשחימים בסיר עם 3 כפות שמן זית למשך 10 דקות.
  • בזמן הזה קוצצים את השומר, הברוקולי והקישוא ומוסיפים לסיר. מערבבים בעזרת כף עץ וצורבים את הירקות לעוד 5 דק'.
  • קוצצים את שיני השום, שורש ג'ינג'ר וכורכום ועשבי התבלין ומוסיפים לסיר, יחד עם עלי הסלרי ששמרנו בצד.
  • מוסיפים את האפונה היבשה או הטריה ו- 2 ליטר מים חמימים ואת התיבול (פרט למלח שמוסיפים רק בתום הבישול), מכסים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש נמוכה למשך כשעה (עד לריכוך האפונה), מוסיפים מלח ומיץ לימון.
  • את המרק ממליצה לטחון טחינה גסה בעזרת ממחה ידני (כמה פולסים) לצורך איחוד הטעמים.
    המלצת הגשה- בוזקים 2 מצקות מרק לקערה, מקשטים עם כפית שמן זית, מעט שבבי צילי גרוס וכף גרעיני דלעת
    (קולים את גרעיני הדלעת כמה דקות במחבת ללא שמן מספר דקות עד שהם מתפצחים).

פורסם ב נובמבר 27, 2023

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *