מרק אפונה, ברוקולי וירוקים

מרק ירוק נפלא שתמיד מפליא לככב כאחד מ3 המרקים בדוכן מרקים שלנו, וגם מככב במטבח הביתי שלי. ההפתעה במתכון היא הקינואה המבושלת שמוסיפים אחרי שטוחנים את המרק והופכת את המרק לארוחה שלמה. מתכון באדיבות השף גיל הררי.

מצרכים

בצל לבן חתוך גס
4 שיני שום חתוכות
5 גבעולי סלרי קצוצים גס
שורש סלרי קצוץ גס
שורש פטרוזיליה קצוץ גס
2 כרישות בינוניות קצוצות גס (ניתן להשתמש גם בחלק הירוק של הכרישה במידה והוא טרי)
4 קישואים או זוקיני קצוצים גס
1/2 שקית אפונה קפואה (להשרות למשך 10 דקות בקערה עם מים)
תפרחת קטנה של ברוקולי חתוכה גס (עם הגבעולים והעלים)
1 כוס קינואה לבנה
חופן עלי תרד טורקי (ללא הגבעולים)
עלי נענע מ5 גבעולים
שורש כורכום טרי מגורר (לא חובה)
מיץ מלימון סחוט אחד
כפית כוסברה טחונה או זרעי כוסברה כתושים, כפית מלח, כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
3-4 ליטר מים מסוננים

אופן הכנה

  • מחממים סיר למרק עם שמ"ז ומטגנים את הבצל, כרישה, סלרי, שום יחד עם כפית כוסברה טחונה/כתושה למשך 5 דקות
  • מוסיפים את הקישואים, שורש סלרי ופטרוזיליה ומטגנים עוד 3 דקות
  • מוסיפים מים עד 2 ס"מ מעל גובה הירקות, מוסיפים את השורש כורכום הטרי, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים את האפונה ופרחי הברוקולי, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 30 דקות. בזמן הזה מבשלים את הקינואה:
  • שוטפים היטב את הקינואה תחת מסננת ומבשלים 15 דקות בסיר עם 2 ליטר מים רתוחים ללא מכסה. מסננים ושומרים בצד.
  • כעבור חצי שעה בישול של המרק, מוסיפים את עלי התרד והנענע, מיץ הלימון, מערבבים ומכבים את הגז.
  • טוחנים עם ממחה ידני או בבלנדר. מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים.
  • המלצת הגשה- קולים כף זרעי דלעת למשך 4-5 דקות במחבת ללא שמן ומוסיפים לקערת הגשה יחד עם זרזיף של שמן זית ומעט צ'ילי אדום גרוס

פורסם ב פברואר 17, 2021

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *