מרק דלעת ושורשים

מרק מהיר להכנה שאני נוהגת להכין כשאני מארחת ותמיד זוכה למחמאות!

מצרכים

חתיכת דלעת
2 גזרים
2 כרישה
2 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
1 קישוא
1 תפוח אדמה בינוני
3 שיני שום
4 פרוסות עבות של שורש ג'ינג'ר
1 שורש כורכום טרי (בעונה)
כף אבקת כוסברה טחונה או גרגירי כוסברה שלמים כתושים
כפית מלח דק, חצי כפית פלפל שחור או לבן
500 מ"ל חלב או קרם קוקוס (עדיפות לאריזת קרטון ללא חומרים משמרים)
מים מסוננים כ-2 ליטר
להגשה- כף גרעיני דלעת (לאדם) קלויים 2 דקות במחבת, מעט צ'ילי גרוס

אופן הכנה

  • מקלפים את השורשים והדלעת וחותכים גס את כל הירקות (טוחנים בסוף את המרק)
  • מחממים סיר עם כף שמן קוקוס או חמאה
  • מוסיפים את כל הירקות שורש והתבלינים (פרט לדלעת, לקישוא ולתפו"א) וקולים על אש בינונית- גבוהה למשך 10 דקות
  • מוסיפים את יתר הירקות, מערבבים וקולים לעוד 5 דקות
  • מוסיפים מים חמימים עד לכיסוי הירקות ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים את החלב/קרם קוקוס ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים שעה
  • טוחנים את המרק בבלנדר מוט או בבלנדר ובודקים תיבול
שלב צריבת הירקות עם התבלינים

פורסם ב אפריל 3, 2021

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *