מרק הראמן שלי

אני כל כך אוהבת את המרק הזה- ארוחה שלמה בקערה אחת, עשירה בירקות, קלילה ומשביעה. תוספת הנודלס והחלבון בצורת ביצה/טופו, הופכים את המנה לארוחה שלמה. הציר העשיר מעצמות מחזק את המערכת החיסונית. זו ארוחת ערב מושלמת, מהירה להכנה (חובה רק שיהיה ציר מוכן בפריזר) ודלה בקלוריות.
את השאריות מהמרק אני אוכלת בבוקר.

מצרכים

2 כוסות ציר ירקות / עוף / עצמות (מופשר מהפריזר)
*להכנת ציר ירקות מהיר: 3 גזרים, 2 בצלים, 1/2 חבילה סלרי עלים, 3 פטריות שיטאקה יבשות, צרור פטרוזיליה / שמיר

3 סוגי ירק שנשארו לנו במקרר, כמו: גזר, דלעת, לפת, קישוא, צנון דייקון, שעועית ירוקה או לוביה, שיטאקי

1/3 חבילת אטריות סובה ללא גלוטן (אטריות כוסמת)

אופציות להוספה בקערת הגשה:
חצי כפית משחת מיסו
בצל ירוק קצוץ ועלים
עלי בק צ'וי או גרגיר נחלים
נבטים סיניים
שומשום שחור
ביצה חצי רכה חצי קשה
קוביות טופו
שעועית לבנה מבושלת
כמה טיפות של שמן שומשום בכבישה קרה ורוטב סויה איכותי
פרוסות דקות של פלפל צ'ילי אדום

אופן הכנה

  • אם מכינים את הציר- חותכים גס את הגזרים, הבצלים והסלרי. מקרמלים 15 דקות בסיר עם שמן זית עד השחמה קלה, מוסיפים 2 ליטר מים ו3 פטריות שיטאקה מיובשות וצרור פטרוזיליה או שמיר. מביאים לרתיחה. ומבשלים חצי שעה.
  • אם משתמשים בציר מוכן – מביאים לרתיחה את הסיר. קוצצים לפרוסות דקות ככל הניתן את הירקות שיש לנו ושופכים למרק המבעבע, ל- 3-5 דקות בישול בלבד, כך שהירקות ישמרו על הצורה שלהם.
  • במקביל משרים את האטריות כ-4 דקות במים רותחים ומסננים (או לפי הוראות יצרן)
  • בתחתית הקערה מניחים את הממרח מיסו והאטריות. שופכים את המרק עם הירקות ומערבבים טוב
  • מוסיפים בסוף את הבצל הירוק, השומשום השחור והעלים ואופציות נוספות מהתוספות שציינתי. אוכלים בקערה עמוקה עם צ'ופסטיק

פורסם ב אוקטובר 16, 2020

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *