מרק חומוס וכתומים

מרק מזין ומשביע (אחד האהובים עלי). באדיבות השף גיל הררי.

מצרכים

3 בטטות חתוכות לקוביות בינוניות
4 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
1 כרובית קטנה מחולקת לפלחים
1 שורש סלרי חתוך לקוביות בינוניות
2 כרישות קצוצות
3 שיני שום קצוצות
5 עגבניות מקולפות וקצוצות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בשל סנפרוסט)
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כף רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כפית חוואיג'
פלפל שחור / פלפל קאיין
כפית מלח הימלאיה דק
1 כף שמן קוקוס בכבישה קרה
4 ליטר מים

אופן הכנה

  • מחממים שמן קוקוס בסיר, מטגנים את הבצל למספר דקות
  • מוסיפים את הבטטות, הגזר, השום, העגבניות, התבלינים ורסק העגבניות. מטגנים לעוד מספר דקות
  • מוסיפים את החומוס והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים ל 45 דקות
  • מקררים מעט וטוחנים עם בלנדר מוט למרקם גס. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומגישים

פורסם ב אוקטובר 3, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *