מרק כרובית וכרוב ניצנים מוקרם

בעונת החורף והאביב כשהמצליבים בשיאם, אני אוהבת להכין את המרק הקטיפתי והמפנק הזה. זה מרק מרשים לאירוח ומתאים ליום חורפי. מומלץ להכינו ממצליבים טריים, אבל גם הגרסה הקפואה, יכולה לספק. המרק עשיר בירקות מצליבים שזו משפחה של ירקות רבי עוצמה, אנטי סרטניים, עשירים בנוגדי חמצון, מהווים מקור זמין לסידן, ויטמין K וויטמין C.

מצרכים

1 תפרחת כרובית
1 תפרחת ברוקולי
15 ראשי כרוב ניצנים, טריים או קפואים
2 כרישות
1 חבילת פטריות פורטובלו או שמפיניון
1 קישוא
1 תפוח אדמה קלוף
גרעיני דלעת להגשה
2 שיני שום (אם משיגים שום ירוק אז מדהים!)
כף ג'ינג'ר קצוץ
250 מ"ל שמנת לבישול 15% או חלב קוקוס (בקופסת קרטון ללא חומר משמר)

50 גרם חמאה או 2 כפות שמן קוקוס
לתיבול: 1 כפית מלח הימלאיה דק, 1 כפית פלפל לבן טחון טרי, 1 כפית כוסברה טחונה, 1 אגוז מוסקט מגורר

1.5 ליטר מים מסוננים

אופן הכנה

  • מפרידים את התפרחת מהגבעולים של הברוקולי והכרובית. את תפרחת הברוקולי מפרידים לתפרוחות קטנות ושמים בצד. את הגבעולים והעלים חותכים גס.
  • קוצצים גס את הכרישות (אם מדובר בכרישה צעירה אפשר להשתמש גם בחלק הירוק), תפו"א, הקישוא והפטריות.
  • מחממים את הסיר, כשהסיר חם, ממיסים את החמאה או שמן הקוקוס, מוסיפים את הכרישה והפטריות ומשחימים 5 דקות.
  • מוסיפים לסיר את השום, הג'ינג'ר וגבעולי ועלי הברוקולי והכרובית והקישוא, מערבבים ומשחימים לעוד 5 דקות.
  • מוסיפים את תפו"א, תפרחות הכרובית וכרוב הניצנים, התבלינים ומוסיפים מים עד כיסוי בטמפ' החדר (כליטר וחצי). מביאים לרתיחה.
  • בתום הרתיחה, מוסיפים את השמנת או חלב הקוקוס, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור למשך כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים. טוחנים היטב עם ממחה ידני.
  • מוסיפים את תפרוחות הברוקולי הקטנות למרק הטחון, ומבשלים עוד 10 דקות.
  • קולים את גרעיני הדלעת עד להישמע הפצפוץ כ3 דקות עם מעט מלח ושבבי צ'ילי גרוס. ומגישים כף מעל המרק. לחוויה המושלמת ניתן לפזר גם פרמז'ן מיושן מגורר.
  • אם השגתם כרוב ניצנים טרי, מומלץ לשמור כ5-6 ניצנים, לפרוס אותם ולצלות אותם 2-3 דקות מכל צד על מחבת פסים עם מעט שמן זית להשחמה. ולהניח מעל לכל קערת מרק.
  • בתמונה שאתם רואים צבע המרק אינו צחור בשל הוספת תרד טורקי (לא יכולתי להתאפק).

פורסם ב מרץ 13, 2022

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *