מרק כתומים בחלב קוקוס

מרק נפלא לארוחת ערב, עם ניחוחות אסייתיים של חלב קוקוס ולמון גראס. השילוב של עדשים כתומות הופך את המרק לארוחה שלמה.

מצרכים

1 דלורית חתוכה לקוביות גסות

2 בטטות חתוכות לקוביות גסות

250 גרם דלעת חתוכה לקוביות גסות

4 גזרים חתוכים לקוביות גסות

1 כוס עדשים כתומות יבשות- להשרות בקערה עם מים למשך 4 שעות עד לילה ולסנן ממי ההשריה

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

2 גבעולי למון גראס קצוצים

250 מ"ל נוזל או קרם קוקוס

3-4 ליטר מים מסוננים

מלח ופלפל שחור

אופן הכנה

  • מחממים כף שמן קוקוס בסיר ומטגנים קלות את הבצל
  • מוסיפים את הירקות הכתומים, מלח ופלפל שחור, ומטגנים ל10 דקות
  • מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ 40 דקות עד שכל הירקות רכים
  • מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומכבים
  • טוחנים בבלנדר מוט או בבלנדר חזק למרקם חלק.

בר מרקים במשרד

מרק זה מוכן במסגרת דוכן מרקי בריאות מחזקים לחורף, הכולל שלושה סוגי מרקים עשירים ומזינים, עם שלל תוספות ההופכות את המרק לארוחה שלמה

פורסם ב ספטמבר 7, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *