מרק המסמן עבורי את סופו של הקיץ כשרוחות סתיו מתחילות לנשב בשעות הבוקר המוקדמות.
מרק שמהווה ארוחה שלמה, מזינה ומחזקת.
מצרכים
2 גזרים חתוכים לאורכם ופרוסים דק
2 קישואים או זוקיני חתוכים לאורכם ופרוסים דק
2 עגבניות מוצקות מקולפות ופרוסות לקוביות
4 מקלות סלרי פרוסים דק (ללא העלים)
כרישה קצוצה (החלק הלבן)
בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
דלורית קטנה חתוכה לקוביות
כוס לוביה יבשה (לאחר השריה של לילה בקערה עם מים ובישול למשך שעה עד ריכוך)
*ניתן לקצר תהליכים עם שעועית לבנה קפואה ומבושלת. (בעונה מומלץ להשתמש בלוביה טריה חתוכה גס ללא הקצוות)
1/4 כוס גריסי פנינה (מומלץ להשרות שעה בקערה עם מים)
1 ליטר עגבניות מרוסקות ללא סוכר (Mutti או אחר)
כף גדושה של רכז עגבניות ללא תוספת סוכר
כפית מלח, כפית פלפל שחור
כפית זרעי כוסברה טחונים, חצי כפית כורכום
להגשה- מיץ מחצי לימון, שבבי צ'ילי גרוס ושמן זית
עלי מנגולד או פטרוזיליה קצוצים בהגשה
2 ליטר מים מסוננים
אופן הכנה
- מחממים סיר גדול עם כף שמן זית, מוסיפים את הבצל, הכרישה, השום והגזר עם זרעי הכוסברה. מוסיפים מעט מים.
- כעבור 5 דקות מוסיפים את יתר הירקות, למעט השעועית. מערבבים עם הרכז עגבניות ומטגנים עוד 5 דקות
- מוסיפים את הרסק עגבניות ומים עד כיסוי (כ2 ליטר), תבלינים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הגריסים ומבשלים כ25-30 דק'.
- מוסיפים את השעועית (המבושלת או הטריה) ומבשלים עוד כ10 דק'. טועמים תיבול (המרק יהיה אפילו טעים יותר ביום למחרת).
חשוב לא לבשל יתר על המידה כדי שלירקות יהיה צורה. - מוסיפים לקערת הגשה עלי מנגולד או פטרוזיליה קצוצים, מעט מיץ לימון סחוט טרי, שבבי צ'ילי גרוס וכפית שמן זית