מרק מינסטרונה של סוף הקיץ

מרק המסמן עבורי את סופו של הקיץ כשרוחות סתיו מתחילות לנשב בשעות הבוקר המוקדמות.
מרק שמהווה ארוחה שלמה, מזינה ומחזקת.

מצרכים

2 גזרים חתוכים לאורכם ופרוסים דק

2 קישואים או זוקיני חתוכים לאורכם ופרוסים דק

2 עגבניות מוצקות מקולפות ופרוסות לקוביות

4 מקלות סלרי פרוסים דק (ללא העלים)

כרישה קצוצה (החלק הלבן)

בצל סגול קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

דלורית קטנה חתוכה לקוביות

כוס לוביה יבשה (לאחר השריה של לילה בקערה עם מים ובישול למשך שעה עד ריכוך)
*ניתן לקצר תהליכים עם שעועית לבנה קפואה ומבושלת. (בעונה מומלץ להשתמש בלוביה טריה חתוכה גס ללא הקצוות)

1/4 כוס גריסי פנינה (מומלץ להשרות שעה בקערה עם מים)

1 ליטר עגבניות מרוסקות ללא סוכר (Mutti או אחר)

כף גדושה של רכז עגבניות ללא תוספת סוכר

כפית מלח, כפית פלפל שחור

כפית זרעי כוסברה טחונים, חצי כפית כורכום

להגשה- מיץ מחצי לימון, שבבי צ'ילי גרוס ושמן זית

עלי מנגולד או פטרוזיליה קצוצים בהגשה

2 ליטר מים מסוננים

אופן הכנה

  • מחממים סיר גדול עם כף שמן זית, מוסיפים את הבצל, הכרישה, השום והגזר עם זרעי הכוסברה. מוסיפים מעט מים.
  • כעבור 5 דקות מוסיפים את יתר הירקות, למעט השעועית. מערבבים עם הרכז עגבניות ומטגנים עוד 5 דקות
  • מוסיפים את הרסק עגבניות ומים עד כיסוי (כ2 ליטר), תבלינים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הגריסים ומבשלים כ25-30 דק'.
  • מוסיפים את השעועית (המבושלת או הטריה) ומבשלים עוד כ10 דק'. טועמים תיבול (המרק יהיה אפילו טעים יותר ביום למחרת).
    חשוב לא לבשל יתר על המידה כדי שלירקות יהיה צורה.
  • מוסיפים לקערת הגשה עלי מנגולד או פטרוזיליה קצוצים, מעט מיץ לימון סחוט טרי, שבבי צ'ילי גרוס וכפית שמן זית

פורסם ב ספטמבר 27, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *