ארגז עם ירקות אורגניים שהגיע הבוקר בשילוב הגשם שהחל לרדת, עשה לי חשק להעמיד מרק עשיר בירקות. שילוב של עדשים כתומות וירוקות, הופך את המרק לארוחה שלמה. אל תוותרו על מיץ הלימון בסוף. הלימון מרענן את המרק ומקנה לו חמיצות נפלאה. המרק אפילו טעים יותר יום למחרת.
מצרכים
חצי כוס עדשים כתומות + חצי כוס עדשים ירוקות (להשרות למשך 4-8 שעות בקערה עם מים)
1 בצל קצוץ
5 גבעולי סלרי קצוצים דק (ללא העלים)
1 שורש סלרי קצוץ דק
1 כרישה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים מגוררים
1 בטטה מגוררת
1 זוקיני או קישור מגורר
1/4 דלורית קלופה ומגוררת
1 עגבניה קצוצה
1/2 כרובית קטנה קצוצה דק
1/2 חופן עשבי תבלין קצוצים- עלי כוסברה / פטרוזיליה / שמיר
כף רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
כף ג'ינג'ר קצוץ
כף זרעי כוסברה כתושים
שורש כורכום טרי מגורר (בעונה)
כפית מלח, כפית פלפל שחור
2 לימונים סחוטים
2.5-3 ליטר מים מסוננים
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, הכרישה וזרעי הכוסברה ומאדים למשך 4-5 דקות על אש גבוהה
- מוסיפים את הסלרי גבעול, סלרי שורש, גזרים ובטטה, ג'ינג'ר, שום ושורש כורכום, מערבבים ומאדים למשך 5 דקות נוספות על אש גבוהה (כדאי להוסיף 2 כפות מים)
- מנמיכים מעט את האש (לאש בינונית) ומוסיפים את הזוקיני, הדלורית והעגבניה ומאדים לעוד 5 דקות
- מסננים את העדשים ממי ההשריה, שוטפים תחת מים זורמים ומעבירים לסיר
- מוסיפים 2.5 ליטר מים, מלח, פלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש, מוסיפים עשבי תבלין, מכסים ומבשלים למשך חצי שעה. כעבור חצי שעה מוסיפים את הכרובית הקצוצה ומבשלים עוד חצי שעה (סה"כ שעה בישול).
- מוסיפים 2 לימונים סחוטים ו2 כפות שמן זית, מערבבים ובודקים תיבול ומסירים מהאש.