מרק שעועית חורפי

מרק מנחם, משביע ומספק ביום חורפי. במתכון זה אני מוסיפה לו קוביות בשר כתף ועצמות מח, אבל פעמים רבות אני מכינה אותו ללא בשר, וזה יוצא גם מעולה.

מצרכים

1 כוס שעועית מנומרת + חצי כוס שעועית אזוקי- להשרות למשך לילה בקערה עם מים, לסנן ולשטוף ממי ההשריה

600 גרם בשר כתף חתוך לקוביות

3 עצמות מח

2 בצלים סגולים קצוצים

2 גזרים קצוצים

1 שורש סלרי קצוץ

5 גבעולי סלרי קצוצים (ללא העלים)

1 קישוא קצוץ

3 תפוחי אדמה קצוצים

5 גבעולי עלי סלק סגולים (לא חובה)

1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים

2 עלי דפנה

2 ענפי תימין

כף פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מעושנת

כף רסק עגבניות ללא סוכר

שמן זית

מלח ופלפל שחור

3 ליטר מים מסוננים

אופן הכנה

  • מחממים סיר למרק עם 3 כפות שמן זית
  • משחימים קודם את הבשר, מוסיפים את 3 סוגי הפפריקות וכפית פלפל שחור, מערבבים ומעבירים לקערה
  • מוסיפים את הבצלים, שורש סלרי, גבעולי סלרי, גבעולי סלק והגזרים ו2 כפות מים, מערבבים ומקרמלים על אש גבוהה למשך 4 דקות
  • מוסיפים את תפוחי האדמה, הקישוא, השעועית ורסק העגבניות, מערבבים היטב
  • מוסיפים חזרה את הבשר ועצמות המח, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה, עלי דפנה, תימין וכף שמן זית, ומכסים
  • מבשלים למשך שעתיים.

פורסם ב ינואר 24, 2021

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *