מרק מנחם, משביע ומספק ביום חורפי. במתכון זה אני מוסיפה לו קוביות בשר כתף ועצמות מח, אבל פעמים רבות אני מכינה אותו ללא בשר, וזה יוצא גם מעולה.
מצרכים
1 כוס שעועית מנומרת + חצי כוס שעועית אזוקי- להשרות למשך לילה בקערה עם מים, לסנן ולשטוף ממי ההשריה
600 גרם בשר כתף חתוך לקוביות
3 עצמות מח
2 בצלים סגולים קצוצים
2 גזרים קצוצים
1 שורש סלרי קצוץ
5 גבעולי סלרי קצוצים (ללא העלים)
1 קישוא קצוץ
3 תפוחי אדמה קצוצים
5 גבעולי עלי סלק סגולים (לא חובה)
1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
2 עלי דפנה
2 ענפי תימין
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מעושנת
כף רסק עגבניות ללא סוכר
שמן זית
מלח ופלפל שחור
3 ליטר מים מסוננים
אופן הכנה
- מחממים סיר למרק עם 3 כפות שמן זית
- משחימים קודם את הבשר, מוסיפים את 3 סוגי הפפריקות וכפית פלפל שחור, מערבבים ומעבירים לקערה
- מוסיפים את הבצלים, שורש סלרי, גבעולי סלרי, גבעולי סלק והגזרים ו2 כפות מים, מערבבים ומקרמלים על אש גבוהה למשך 4 דקות
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הקישוא, השעועית ורסק העגבניות, מערבבים היטב
- מוסיפים חזרה את הבשר ועצמות המח, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה, עלי דפנה, תימין וכף שמן זית, ומכסים
- מבשלים למשך שעתיים.