נזיד עדשים חורפי

העדשים עשירות בחלבון איכותי, סיבים תזונתיים, סידן וברזל.
זה תבשיל חורפי שמבושל זמן רב, רך כמו חמאה, משביע ומחמם את הבטן.

מצרכים

500 גרם עדשים ירקות (לאחר השרייה של לפחות 4 שעות עד לילה, מומלץ להנביט עוד יום על מסננת)
3 גזרים מגורדים גס
שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
2 כרישות קצוצות דק (ללא הקצה)
חופן עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
כפית כמון
פלפל שחור טרי
כפית מלח
מיץ מלימון אחד
טחינה משומשום מלא

אופן הכנה

  • מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד כיסוי + 2 ס"מ מעל,  על להבה נמוכה למשך שעה.
  • כעבור שעה מוסיפים את הירקות החתוכים ואת העלים ומבשלים עוד כ40 דק'.
  • בסוף מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
  • הצעת הגשה: קוצצים כוסברה טרייה, כפית שמן זית, ומעט טחינה משומשום מלא מדוללת במים ולימון

פורסם ב אוקטובר 3, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *