העדשים עשירות בחלבון איכותי, סיבים תזונתיים, סידן וברזל.
זה תבשיל חורפי שמבושל זמן רב, רך כמו חמאה, משביע ומחמם את הבטן.
מצרכים
500 גרם עדשים ירקות (לאחר השרייה של לפחות 4 שעות עד לילה, מומלץ להנביט עוד יום על מסננת)
3 גזרים מגורדים גס
שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
2 כרישות קצוצות דק (ללא הקצה)
חופן עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
כפית כמון
פלפל שחור טרי
כפית מלח
מיץ מלימון אחד
טחינה משומשום מלא
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד כיסוי + 2 ס"מ מעל, על להבה נמוכה למשך שעה.
- כעבור שעה מוסיפים את הירקות החתוכים ואת העלים ומבשלים עוד כ40 דק'.
- בסוף מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
- הצעת הגשה: קוצצים כוסברה טרייה, כפית שמן זית, ומעט טחינה משומשום מלא מדוללת במים ולימון