סופר בול מקסיקני

הקערה המופלאה הזו שאנחנו מלמדות להכין בסדנת 'סופר בולס' בחברות, יש בה את הכל: מפוצצת בערכים תזונתיים, בשל השילוב העוצמתי של קינואה עם שעועית שחורה, שמעשיר את הקערה בברזל, סידן, חלבון איכותי וסיבים תזונתיים. לצד שילוב טעמים מנצח וצבעוניות משגעת מהמטבח המקסיקני של תירס, כוסברה, פלפלים צבעוניים קלויים, עגבניות שרי וממרח צ'יפטולה עם טעמים מעושנים.

מצרכים

ל-4 מנות:
1.5 כוסות קינואה אדומה
2 כוסות שעועית שחורה או אדומה מבושלת
לירקות הקלויים:
4 פלפלים צבעוניים, 2 בצלים סגולים, 2 בטטות מיני
2 קלחי תירס מתוק
12 עגבניות שרי ליקופן
1 צרור עלי כוסברה
2 אבוקדו בשל
4 בצלים ירוקים
2 פלפל צ'ילי אדום / ירוק / חלפיניו
למטבל: 1/2 כוס טחינה גולמית, 1 כף ממרח צ'יפוטלה, 1 מיץ לימון טרי, 1 כף שמן זית, מעט מלח, מים קרים

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ובזמן הזה חותכים גס את הפלפלים הצבעוניים, הבצלים הסגולים והבטטות. מזליפים שמן זית, מעט מלח גס ועשב תבלין טרי כמו אורגנו/מרווה/טימין. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דק' עד להשחמה קלה.
  • בזמן שקולים את הירקות בתנור מבשלים את הקינואה: מרתיחים 4 ליטר מים בסיר, שוטפים היטב את הקינואה על מסננת תחת מים זורמים. כשהמים רותחים מוסיפים כפית מלח ואת הקינואה ומבשלים ללא מכסה 9 דק' בדיוק. מסננים ממי הבישול ומניחים על מסננת.
  • בזמן שהקינואה מתבשלת מבשלים את קלחי התירס המתוק: מבשלים את קלחי התירס במים רותחים למשך 5 דק'. מסננים את מי הבישול, חותכים את הקלחים לרצועות דקות, מחזירים למחבת, מוסיפים כף חמאה וכף פטרוזיליה קצוצה, שן שום כתושה ומעט שבבי צ'ילי גרוס. מערבבים ומסירים מהאש.
  • קוצצים את עלי הכוסברה, הבצל הירוק, חותכים כל עגבנית שרי לחצי ופורסים דק את הפלפל החריף ומערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב. מוסיפים מים קרים למרקם הרצוי של הרוטב.
  • כעת להרכבת הקערות:
    מניחים בכל קערה כוס של קינואה מבושלת ומעליה מסדרים יפה במקבצים כמו בסרטון: חצי כוס שעועית מבושלת, ירקות קלויים, 1/2 קלח תירס מתוק מתובל, 1/2 אבוקדו חתוך לרצועות, 3 עגבניות שרי חצויות, כוסברה ובצל ירוק קצוצים, פרוסות פלפל צ'ילי חריף. מזליפים מהרוטב מעל ומניחים חצי ליים או רבע לימון.

פורסם ב ספטמבר 4, 2024

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *