מנה חגיגית ומרשימה לאירוח שאני אוהבת להכין לארוחת החג בפתחה של שנה חדשה, כתוספת צמחונית לארוחה. הדלעת שהיא בשיא עונתה משתדכת כאן להפליא עם גרעיני חיטה מתקתקים מבושלים עם בצל, גזר וקינמון. תוספת של פירות העונה ועשבי תיבול, מקנים למנה מתיקות נפלאה, לצד החריפות והעוקצנות של הדלעת. החיטה, הרימון והאגוזים מספקים כאן קראנצ'יות לצד הנימוחות של הדלעת והתמר ברהי. מנה שמספקת לנו את הצורך במתוק בצורה מאוזנת ובריאה.
מצרכים
2 דלעות יפניות או דלעת אחרת למילוי כמו דלעת ערמונים
לתיבול הדלעת: כף זרעי כוסברה כתושים, קמצוץ צ'ילי גרוס, מלח גס, שמן זית וכף עשב תבלין קצוץ, כמו: מרווה, אזוב
למילוי:
1 כוס גרעיני חיטה מושרים למשך שעה בקערה עם מים
לבישול החיטה: 1 בצל סגול קצוץ, 1 גזר מגורר, 1/4 כפית קינמון, מלח
לסלט חיטה:
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
עלי נענע מ-5 גבעולים
1 רימון מפולט
6 תמרים צהובים טריים (להקפיא למשך לילה ולהוציא להפשרה בחוץ)
2 כפות אגוזי מלך
2 כפות זרעי דלעת
לתיבול: מיץ מליים שלם, 1 כף שמן זית, 1 כפית רכז רימונים טבעי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
- אופים את הדלעת: מחממים תנור על חום של 200 מעלות טורבו. חוצים את הדלעת ומסירים את הגרעינים. בקערית קטנה מערבבים את התבלינים עם שמן הזית ומורחים על הדלעת החצויה. אופים למשך כ-40 דקות עד שהדלעת מתרככת ומשחימה.
- בזמן הזה מבשלים את החיטה: מסננים את החיטה ממי ההשרייה ושוטפים היטב, מחממים סיר קטן-בינוני, שמים כף שמן זית, בצל וגזר ומשחימים למשך מספר דקות, מוסיפים לסיר את החיטה והקינמון, 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות עד שהמים נספגים והחיטה מתרככת (היא עדיין תהיה קרנאצ'ית במרקם). מניחים עוד 10 דקות למנוחה עם מכסה סגור. מעבירים לקערה ומקררים.
- בזמן בישול החיטה קוצצים את עשבי התיבול, מפלטים את גרעיני הרימון ושומרים בצד. מחממים מחבת קטנה וקולים את אגוזי המלך וגרעיני הדלעת כמה דקות על אש בינונית, עד להתפצחות הדלעת (לערבב תוך כדי). מוסיפים לקערה של החיטה (אחרי שהתקררה), מתבלים וטועמים תיבול.
- ממלאים את הדלעות הצלויות בסלט חיטה ומעבירים לצלחת הגשה יפה