תבשיל אורז אדום, מאש וירקות קלויים

סלט מזין, משביע ומספק לארוחה מהצומח המספקת שפע של ערכים תזונתיים!
האורז האדום מכיל 10 גרם סיבים (בהשוואה לאורז רגיל ואפילו מלא המכילים עד 3 גרם סיבים), ולכן תורם לתחושת שובע לאורך זמן.
השילוב יחד עם קטניה מקנה חלבון מלא ומזין. קטנית המאש היא קלה לעיכול ועשירה בערכים תזונתיים ובסיבים.
בשילוב עם ירקות קיץ קלויים ועשבי תיבול, המעניקים צבע, קלילות ואושר! רוצו להשרות מאש..

מצרכים

1 כוס אורז אדום או שחור מושרה למשך שעתיים במי ברז (לסנן ממי ההשריה)
חצי כוס קינואה אדומה
חצי כוס שעועית מאש או לוביה או חומוס (משרים למשך לילה בקערה עם מים)

תבלינים שלמים לבישול האורז: זרעי כוסברה, זרעי כמון, 2 מקלות קינמון, 5 תרמילי הל

ירקות לתנור:
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
1/2 דלורית חתוכה לקוביות קטנות
קישוא חתוך לקוביות
בצל סגול חתוך לקוביות
1/2 חבילת קייל קצוצה

ירוקים להקפצה בסוף הבישול:
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
כמה עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות זרעי דלעת

אופן הכנה

  • מחממים סיר רחב ומחממים למשך דקה את התבלינים השלמים.
  • מוסיפים את האורז והקינואה, קולים למשך 2 דקות, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים וכפית מלח. מבשלים כחצי שעה עד שהמים מתאדים.
  • מבשלים בזמן הזה את המאש/הלוביה/החומוס במים עד כיסוי ללא מלח, עד לריכוך (כ20 דקות למאש וכשעה לחומוס- ניתן להשתמש בקטניות קפואות מבושלות)
  • בזמן הזה קולים את הירקות בתנור- מחממים תנור ל180 מעלות. שמים את כל הירקות בקערה, מעסים בשמן זית, מלח ים אטלנטי ואורגנו
    מניחים על תבנית אפייה וצולים בתנור למשך 20 דק' עד להשחמה וריכוך קל.
  • מרכיבים את המנה-
    מקפיצים קייל במחבת עם זרעי דלעת, שמן זית ומעט מלח גס לדקה,
    מוסיפים למחבת את האורז המבושל, הקטניות והירקות קלויים מהתנור.
    מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל הירוק והבזיליקום, מסירים מהאש ומגישים מייד.

פורסם ב ספטמבר 3, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *