סלט אורז בר, עשבי תבלין, מנגו ורימון

אורז בר הוא דגן מלא הגדל באגמים בקנדה וארה"ב, בעל צבע שחור בוהק עשיר במינרלים כמו: סידן, אשלגן, מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B וסיבים תזונתיים. הוא דל בקלוריות ומהווה תחליף בריא ומזין לאורז הלבן. יש לו טעם עמוק, אדמתי ואגוזי. אני אוהבת לשלב אותו בסלטים חגיגיים או ביומיום כמאג'דרה בשילוב עם אורז בשמטי, עדשים שחורות, בצל מטוגן, כמון ופטרוזיליה.

מצרכים

1 כוס אורז בר (שחור) מושרה למשך שעה בקערה עם מים

1 מנגו "שלי" מקולף וחתוך לקוביות (כשהמנגו לא בעונה אפשר להחליף בתפוח)

1/2 כוס גרעיני רימון (בעונה)

1 זוקיני חתוך לקוביות דקות

3 גבעולי סלרי חצויים לאורכם וקצוצים דק ללא העלים

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 צרור עלי כוסברה קצוצים

1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק

עלי בזיליקום שלמים משני גבעולים

5 גבעולי עלי נענע שלמים מופרדים מהגבעולים

2 כפות אגוזי מלך טבעיים

לתיבול הסלט:

2 לימוני ליים סחוטים

2 כפות שמן זית

1 כף מייפל

מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה

  • מסננים את האורז ממי ההשריה ומבשלים עד ריכוך בסיר עם מים רותחים עד כיסוי (כ40-60 דקות), מעבירים לתבנית רחבה ומקררים בחוץ.
  • בזמן בישול האורז קוצצים את עשבי התבלין ומערבבים עם יתר המרכיבים.
  • קולים את אגוזי המלך במחבת קטנה ללא שמן כ3 דקות על להבה נמוכה. קוצצים גס בעזרת סכין שף ומעבירים לקערה.
  • מתבלים את הסלט עם לימון, שמן זית, מייפל מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

פורסם ב ספטמבר 1, 2021

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *