סלט בורגול, עדשים וירקות קלויים

סלט קיצי כיפי, מכיל חלבון מלא, עשיר בסיבים תזונתיים. השילוב של ירקות קיץ קלויים ועשבים קצוצים, משדרג את הסלט בכמה רמות.

מצרכים

כוס בורגול מלא
1/3 כוס עדשים שחורות (לאחר השריה של 4 שעות במים)

1/3 צרור עלי בזיליקום חתוך לרצועות דקות
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים גס

ירקות לקלייה: פלפל כתום ואדום, זוקיני, בצל סגול, פלפל ירוק חריף

רוטב לסלט:
חצי לימון טרי סחוט
שמן זית
סומק
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות, חותכים את הירקות לחתיכות גסות, מעבירים לקערה, בוזקים שמן זית, מפזרים מלח גס אטלנטי ואורגנו טרי, מערבבים טוב, ופורסים את הירקות על תבנית אפייה (לרפד בנייר אפיה). אופים למשך כ-20 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.
  • במקביל מבשלים את העדשים במים כ-20 דק' עד ריכוך (אם העדשים מונבטות אז זמן הבישול מתקצר ל-10 דק'). מסננים ומעבירים לקערת הסלט.
  • בסיר נפרד מבשלים את הבורגול עם 1.5 כוסות מים וכף שמן זית. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 10 דקות על אש נמוכה. מעבירים את הבורגול לקערה שיתקרר.
  • לקערת הסלט של הבורגול והעדשים, מוסיפים את הירקות הקלויים, הבצלים הירוקים הקצוצים, פטרוזיליה קצוצה ובזיליקום. מטבלים בכפית סומק, שמן זית, לימון ומלח.

פורסם ב אוקטובר 3, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *