אין דבר מענג וקל יותר למנה ראשונה, מפרוסות דג נא איכותי, צנוניות, כוסברה, בצל ירוק, פלפל צ'ילי חריף, לימון לכבישה מהירה של הדג, כמה גרגירי מלח ים אטלנטי. עד כאן לא חידשתי הרבה. אבל השוס של המנה הוא בהגשה שלה: פרוסות דקות של קולרבי צעיר כבוש בכבישה מהירה של לימון, עוטפות את המנה לביס מושלם.
מצרכים
300 גרם פילה דג לבן בשרני, כמו מוסר ים, אינטיאס, פלמידה, לברק (משקל אחרי פילוט והורדת העור)
1 קולרבי גדול
4 צנוניות
צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עלי שמיר
3 בצלים ירוקים
בצל סגול קטן
פלפל צ'ילי אדום
עגבניית "מגי" או עגבניה בשלה
2 כפות צנוברים
גרעיני רימון מרימון אחד (בעונה)
שמן זית איכותי, מיץ מלימון אחד
כפית מלח גס אטלנטי
אופן הכנה
- להכנת הקולרבי הכבוש: מקלפים את הקולרבי ופורסים דק בעזרת מנדולינה. פורסים על צלחת ובוזקים מיץ מחצי לימון וקמצוץ מלח גס. משרים למשך 10 דק'.
- להכנת הסלט: פורסים למחצית ולפרוסות דקות את הצנוניות, הבצל הסגול והירוק, הפלפל צ'ילי ומניחים בקערה.
- סוחטים את הגרעינים של העגבניה וקוצצים דק את העגבניה. מוסיפים לקערה.
- מפרידים את עלי הכוסברה והשמיר מהגבעולים, נפרדים מהגבעולים ושמים את העלים בקערה.
- חוצים את פילה הדג לאורכו וחותכים באלכסון לפרוסות יפות ומוסיפים לקערה.
- קולים את הפיסטוק קליה עדינה במחבת נון סטיק ללא שמן, למשך 2-3 דקות, ומוסיפים לסלט יחד עם גרעיני הרימון. מערבבים עם הידיים בעדינות.
- בוזקים מיץ מחצי לימון ו2 כפות שמן זית ומעט מלח גס. מערבבים בעזרת הידיים, טועמים ומתקנים תיבול. ומגישים לצד הדפי קולרבי.