סלט יפיפיה ומרשים לאירוח, הדלעת הכבושה קלות מפתיעה בטעמה, ומשתלבת בצורה מושלמת עם עלי הבייבי תרד העדינים, גבינת פטה מלוחה, ומשמש אוזבקי חמצמץ.
מצרכים
400 גרם דלעת (כתום עז), מקולפת
למשרה של הדלעת- 1 כפית סוכר קנים, 2 כפיות מלח גס, 3 כפות שמן זית, מיץ מלימון שלם סחוט
1 חופן גדול של עלי בייבי תרד
1 חופן קטן של עלי אורוגולה או רוקט
עלי נענע שלמים מ-5 גבעולים
1/2 חבילת נבטי חמניה
10 עגבניות שרי צהובות חצויות
50 גרם גבינת פטה כבשים או גבינה כחולה מפוררת
2 משמשים אוזבקי פרוסים דק
3 בצלים ירוקים (החלק הלבן והירוק) חתוכים גס באלכסון
1 פלפל צ'ילי אדום/כתום פרוס דק
1/4 כוס גרעיני דלעת
לרוטב: מיץ מלימון שלם, 3 כפות שמן זית, 1 כף דבש, מלח ופלפל שחור טחון טרי- לפי הטעם
אופן הכנה
- פורסים את הדלעת לרצועות דקות בעזרת מנדולינה. מערבבים את מרכיבי המשרה, מוסיפים את רצועות הדלעת ומשרים במרינדה למשך שעה בקירור. מוציאים, שוטפים את הדלעת תחת מים זורמים ומניחים על גבי מסננת, לניקוז הנוזלים.
- מערבבים את עלי הבייבי תרד, הנענע, נבטי החמניה והבצל הירוק ומניחים בקערה רחבה. מוסיפים את הדלעת הכבושה.
- מחממים מחבת נון סטיק וצולים את עגבניות השרי הצהובות החצויות כדקה לכל צד. מוסיפים לסלט.
באותה מחבת קולים את גרעיני הדלעת כ-3-4 דקות (עד הישמע קול התנפצות והתנפחות הגרעינים). - מוסיפים את עגבניות השרי הצלויות, המשמשים וגרעיני הדלעת והגבינה המפוררת לסלט.
- מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט לפני ההגשה