סלט צבעוני ומשמח שהוא פשוט הצגה. המתיקות והשורשיות של החיטה משתלבת היטב עם המתיקות של הרימון, התמר והדבש.
זה סלט שמסמל עבורי את תחילתה של שנה עברית חדשה, שתהיה מתוקה וטובה מקודמתה.
מצרכים
250 גרם (כוס ורבע) של גרעיני חיטה (מושרית למשך 3 שעות בקערה עם מים)
2 סלקים קלופים
1/2 דלורית או 1/2 חתיכת דלעת קלופה
2 בצלים סגולים קלופים
1 צרור עלי אורוגולה או רוקט
עלי נענע מ-5 גבעולים
2 בצלים ירוקים
100 גרם גבינת פטה עזים
1 רימון
8 תמר ברהי צהוב – בעונה (מקפיאים למשך לילה ומפשירים בחוץ)
1/2 כוס אגוזים כמו אגוז מלך / פקאן / פיסטוק
לרוטב: 3 כפות שמן זית, מיץ מלימון שלם, 1 כף דבש, 1 כף רכז רימונים טבעי, מלח ופלפל שחור
אופן הכנה
- מסננים את החיטה ממי ההשרייה ומבשלים עם 3 כוסות מים למשך כשעה, עד לריכוך החיטה (שימו לב שהחיטה אל-דנטה ולא מתרככת מדי). מקררים את החיטה.
- בזמן שהחיטה מתבשלת מחממים את התנור על חום של 180 מעלות. חותכים לקוביות בינוניות את הדלורית/הדלעת, הסלק והבצל הסגול ומערבבים בקערה עם מעט שמן זית, מלח גס אטלנטי ועשב תבלין כמו מרווה/תימין. מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ואופים למשך 20-25 דק'.
- בזמן שהירקות בתנור, חותכים גס את הבצל הירוק, עלי הנענע והאורוגולה / הרוקט.
חוצים את הרימון לאורכו ודופקים בעזרת כף עץ בקליפה של הרימון עד שכל גרגירי הרימון יוצאים בקלות לקערה. - משקשקים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ושומרים בצד להגשה.
- קולים את האגוזים למשך כמה דקות במחבת קטנה ללא שמן.
- להרכבת הסלט: מערבבים בקערה את החיטה המבושלת יחד עם הירקות מהתנור, עשבי התיבול, האגוזים הקלויים וגרעיני הרימון. מקלפים את התמרים וחותכים לרבעים ומוסיפים לקערה. מפוררים את הפטה, מערבבים עם הרוטב ומעבירים לקערת הגשה.