הסלט האהוב עלי- קראנצ'י, כיף ללעיסה, מרענן בזכות העלים הירוקים, ועשיר בחלבון איכותי מהצומח, סיבים וברזל- בזכות העדשים.
מאז שהבת שלי אוהבת לאכול עדשים בקערה עם כפית, אני תמיד דואגת שיהיו עדשים מבושלות בבית.
מצרכים
כוס עדשים שחורות מבושלות
צרור עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
עלי נענע מ5 גבעולים
3 גבעולי סלרי קצוצים (ללא העלים)
½ בצל סגול פרוס דק
פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ ללא הגרעינים
1 כף זרעי חמניה
1 כף זרעי דלעת
2 כפות שקדים קצוצים גס
לרוטב:
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
1/2 כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון גס
אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה, בוזקים את הרוטב, טועמים תיבול ונהנים- מנה אישית.