זה אחד הסלטים שאני הכי אוהבת לאכול – קרנאנצ'י, עם עשבי תיבול רעננים, חריפות נעימה ומעוררת תיאבון ורוטב אסייתי טעים במיוחד. בסלט הזה הוספתי חזה עוף שנשאר לי, לארוחת צהרים מלאה, אבל בבדיקה נוספת, אפשר להחליף בכרובית צלויה והוא יוצא פשוט נפלא. רוצו להכין!
מצרכים
צרור עלי חסה לאליק קרועים גס
1/2 חבילת נבטים סיניים
1/2 פומלה לבנה מפולטת לפלחים (אפשר לוותר אם זו לא העונה)
1 פילה חזה עוף ו/או 1/2 כרובית
2 מלפפונים רזים חצויים לאורכם ופרוסים דק
4 צנוניות פרוסות דק
1/2 בצל סגול פרוס דק
2 בצל ירוק חתוכים גס באלכסון
1/2 צרור עלי כוסברה
עלי נענע מ-3 גבעולים
1/4 כוס בוטנים טבעיים
לרוטב האסייתי:
2 שיני שום כתושות, 1 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק, 1 פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס דק
1 כף שמן שומשום בכבישה קרה, 1 כפית שמן שומשום מזוכך, 1 לימון סחוט, 1 כפית דבש, 1 כף פיש סוס, 1 כף חומץ תפוחים
אופן הכנה
- את חזה העוף חותכים לרצועות, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים במחבת עם שמן זית כמה דקות לכל צד עד להשחמה.
אם משתמשים בכרובית – מחממים תנור על חום 200 מעלות טורבו, מפרקים מחצית מהכרובית לתפרוחות קטנות, מתבלים במעט מלח גס ועשב תבלין כמו מרווה וקולים בתנור עד להשחמה (כ-25 דק') - קולים את הבוטנים במחבת כ-2-3 דקות.
- מכינים את הרוטב- אם יש עלי ומכתש בבית – כותשים היטב את השום, שורש ג'ינג'ר ופלפל צ'ילי, מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב.
אם אין, פשוט משקשקים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב. - מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים מייד.