סלט מושלם וצבעוני לימים חמים ולאירוח. מכיל חלבון מלא, מזין כארוחת צהרים צמחונית. הירקות הקלויים ועשבי התיבול משדרגים את הסלט, לצד מטבל יוגורט-טחינה.
מצרכים
מנה לשני אנשים:
1 כוס קינואה אדומה
1 כוס שעועית מאש (יש להשרות למשך לילה בקערה עם מים)
ירקות לתנור: 2 פלפלים אדומים , 2 פלפלים כתומים, 1 זוקיני, 1 בצל סגול, 1 בטטה
עשבי תבלין: 1/2 צרור עלי פטרוזיליה, עלי נענע מ5 גבעולים, 10 עלי בזיליקום
1 כף זרעי חמניה, 1 כף זרעי דלעת
לרוטב:
2 כפות יוגורט (עדיפות לכבשים)
1 כף טחינה גולמית
1 כף מיץ לימון
כפית גרידת לימון
1-2 כפות מים- במידת הצורך
שן שום מגוררת או כתושה
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום 180 מעלות. חותכים לקוביות גסות את כל הירקות, מעבירים לקערה, מתבלים עם 3 כפות שמן זית, מעט מלח גס, ועשב תבלין קצוץ טרי כמו תימין או אורגנו.
- אופים את הירקות בתבנית על נייר אפיה כ20-25 דקות עד לריכוך.
- בזמן שהירקות נאפים, מבשלים את הקינואה בסיר עם 2 ליטר מים רותחים ללא מכסה למשך 15 דקות. מסננים ממי הבישול.
- במקביל מבשלים את המאש בסיר קטן עם מים עד כיסוי לכ15-20 דקות עד ריכוך.
*במידה ומשתמשים במאש מונבט (הנבטה של עוד 1-2 ימים על מסננת לאחר ההשריה), ניתן רק לאדות את המאש עם כמה כפות מים למשך 10 דקות. - מערבבים את הקינואה עם המאש והירקות הקלויים, מוסיפים עשבי תבלין קצוצים (פטרוזיליה, נענע ובזיליקום).
- קולים את זרעי החמניה והדלעת 3-4 דקות על מחבת ללא שמן ומעבירים לקערה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים את הרוטב כמצע לסלט.