סלט קינואה, אמרנת וסלק

הקינואה ידועה בערכה התזונתי הרב, עשירה בחומצת אמינו ליזין, לא עמילנית ועשירה בסיבים תזונתיים, ברזל וסידן, ובכך תומכת בירידה במשקל ובבריאות. השילוב עם האמרנת הופך את הסלט למזין ומחזק ביותר. אמרנת הוא דגן ללא גלוטן שמקורו מדרום אמריקה. מכיל חלבון מלא, עשיר בסיבים תזונתיים וסידן. בחירה מצוינת להעשרה תזונתית. להשיג בחנויות טבע.

מצרכים

כוס קינואה

חצי כוס אמרנת-לא חובה

1 סלק מבושל קצוץ דק (אפשר לקנות מוכן בוואקום)

פטה עזים חתוך לקוביות קטנות

עלי נענע ופטרוזיליה קצוצים

3 בצלים ירוקים קצוצים גס

1 בצל סגול פרוס דק

3 גבעולי סלרי קצוצים דק (ללא העלים)

תפוח זהוב קצוץ

לרוטב ויניגרט תפוזים:
חצי כוס מיץ תפוזים טרי
כף דבש
כפית חרדל דיזון
מלח גס אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  • מבשלים את הקינואה עם האמרנת בסיר גדול עם 4 ליטר מים רותחים עם מכסה פתוח למשך 10 דקות. מסננים ומקררים.
  • בזמן שהקינואה מתבשלת קוצצים את הירקות ומניחים בקערה.
  • מערבבים בנפרד את מרכיבי הרוטב
  • מוסיפים לקערת ירקות כוס מהקינואה המבושלת, קוביות פטה עזים ובוזקים מעל את הרוטב

פורסם ב אוקטובר 16, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *