סלט ירוקים מרענן, מתאים לשילוב עם מנת בשר או דג ומקסים לאירוח.
מצרכים
1 צרור חסה סלנובה כהה (חסה הידרופונית)
1 צרור חסה מסולסלת
1 חופן מיקס עלי בייבי או ריג'לה
קופסת נבטי אפונה (לא חובה)
1 מלפפון פרוס לעיגולים דקים
2 זוקיני מקולפים בעזרת קולפן
2 גבעולי סלרי פרוסים דק
20 ענבים ירוקים חצויים
4 בצלים ירוקים פרוסים גס באלכסון
1/4 כוס גרעיני חמניה
1 פלפל צ'ילי ירוק פרוס דק
לרוטב: 2 כפות חומץ תפוחים, 4 כפות שמן זית, מיץ מלימון שלם, מלח לפי הטעם
אופן הכנה
- קורעים את עלי החסה בידיים ומניחים יחד עם עלי הבייבי/ריג'לה ונבטי האפונה בקערה רחבה
- מוסיפים את יתר המרכיבים לקערה: רצועות זוקיני, מלפפון, בצל ירוק, פלפל צ'ילי וענבים ירוקים
- קולים את גרעיני החמניה במחבת ללא שמן 3-4 דקות להשחמה קלה ומוסיפים מעל
- מערבבים את הרוטב בקערה ומוסיפים את הרוטב ממש לפני הגשה