סלט רענן וחגיגי, מתפצח בפה, עשיר בעשבי תיבול ובגרעינים שכיף לאכול. התאנים, התפוח והדבש נותנים לו מתיקות עדינה ומאוזנת.
מצרכים
2 שומרים פרוסים דק
4 גבעולי סלרי עלים קצוצים
1/2 בצל סגול פרוס דק
1 תפוח ירוק פרוס דק
1/2 צרור כוסברה ו- 1/2 צרור שמיר קצוצים
עלי נענע מ-4 גבעולים
1/2 חבילת נבטים (כמו צנונית או חמניה)
3 תאנים מיובשות פרוסות דק
1/3 כוס שקדים מקולפים + 1/3 כוס גרעיני חמניה או דלעת
לרוטב: 1/4 כוס שמן זית, 1 כף דבש, מיץ מ-2 לימונים, מלח
אופן הכנה
- קולים בעדינות את השקדים והגרעינים במחבת ללא שמן למשך 3 דק'
- מערבבים את הירקות הקצוצים בקערה ואת הרוטב שופכים לפני הגשה.