ירקות שורש צלויים בשלמותם בתנור במלח גס, עם טעמים עמוקים ומתיקות נהדרת, משתלבים היטב לצד תרד טורקי רענן ועשבי תיבול טריים. סלט חגיגי ומרשים לאירוח.
מצרכים
צרור עלי תרד טורקי
1/2 צרור עלי רוקט או אורוגולה
2 גזרים דקים (אפשר גם גזר צבעוני)
3 צנוניות
2 בצלים ירוקים
2 סלקים
2 קולרבי
1 שורש סלרי
1/2 קילו מלח גס
לרוטב: 1 כף חומץ בלסמי, 2 כפות שמן זית, 1 כפית דבש, מיץ מלימון שלם, 1 שן שום כתושה, מעט מלח ופלפל
אופן הכנה
- מחממים תנור טורבו 200 מעלות. מצפים במלח גס תבנית פיירקס קטנה ומניחים מעל את הסלקים, הקולרבי ושורש הסלרי בשלמותם.
- בודקים כעבור 1/2 שעה עם מזלג אם הירקות רכים מבפנים וצלויים היטב מבחוץ (לסלקים לרוב לוקח יותר זמן- עד שעה)
- מקררים את הירקות, מקלפים את הקליפה בזהירות ופורסים את הירקות דק בעזרת סכין שף. מניחים בצד.
- קוצצים גס את התרד הטורקי והרוקט (אם משתמשים באורוגולה לא צריך לקצוץ) ומניחים בקערה
- מוסיפים רצועות גזר (בעזרת קולפן), צנוניות פרוסות דק, בצלים ירוקים חתוכים גס באלכסון ואת ירקות השורש הצלויים
- מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בקערה
- שופכים את הרוטב מעל הסלט ממש לפני ההגשה