סלמון כבוש, עם בצל, שמיר, פלפל צ'ילי, בצל ירוק, יחד עם גבינת שמנת חמוצה וביצה רכה- אחת המנות האהובות עלי לאירוח בראנץ' בשבת. משתלב נהדר גם ע סלט תפוחי אדמה. לאוהבי הדגים הכבושים, קל לכבוש סלמון בעצמנו, הכבישה היא עדינה ומהירה, ואין מה להשוות בטעם..
מצרכים
לכבישה:
300 גרם פילה דג סלמון טרי ללא עור
מלח גס
להשריה:
בצל לבן פרוס דק
1/2 צרור עלי שמיר קצוץ
פלפל צ'ילי אדום פרוס לעיגולים דקים
3 בצלים ירוקים קצוצים
שמן זית
אופן הכנה
- פורסים דק את הסלמון עם סכין שף מושחזת
- מפזרים מלח גס בתחתית של פיירקס, מניחים את הסלמון הפרוס אחד ליד השני, מפזרים מעל עוד שכבה של מלח גס, ושוב את הסלמון הפרוס שנותר. מכסים עם מלח גס. מכסים בניילון נצמד ומשאירים במקרר למשך שעתיים לכבישה מהירה ועד לילה.
- מוציאים את נתחי הסלמון למסננת, שוטפים היטב, מנגבים עם נייר סופג ומעבירים לקופסא.
- מתבלים בשמן זית בנדיבות (עד כיסוי), פרוסות דקות של בצל, בצל ירוק, צילי טרי ושמיר. נשמר טוב למשך מספר ימים בקירור.