ספגטי דלעת ועגבניות שמש

רוטב אלוהי ומחמיא לספגטי איכותי עם דלעת, חמאה, עגבניות שרי מתקתקות, מרווה, מוצרלה וגרידת לימון. רוצו להכין..

מצרכים

חבילת ספגטי (רצוי מס' 13) או מחיטה מלאה או טורטליני
150 גרם דלעת (חשוב שתהיה בצבע כתום עז)- להסיר את הקליפה ולחתוך לקוביות קטנות
1 בצל לבן או כרישה חתוך לקוביות
15 עגבניות שרי צהובות, כתומות או אדומות- חתוכות לרוחבן
3 שיני שום פרוסות
10 כדורי בייבי מוצרלה
לימון
5 עלי מרווה
עלי בזיליקום מענף אחד
50 גרם חמאה איכותית (רצוי מיובאת)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן זית איכותי
שבבי פרמז'ן בהגשה

אופן הכנה

  • מתחילים עם הכנת הרוטב- מחממים את החמאה במחבת או סיר רחב (שתוכל להכיל גם את הספגטי בהמשך)
  • מקפיצים את הדלעת עם הבצל והשום למשך 5 דקות
  • מוסיפים את העגבניות החצויות ומקפיצים לעוד 5 דקות
  • מוסיפים את עלי המרווה, גרידת לימון (מלימון שלם), חצי כוס מים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה
  • בזמן הזה מבשלים את הפסטה לרמת אל-דנטה לפי הוראות יצרן, מסננים ושופכים לרוטב
  • מערבבים היטב את הספגטי עם הרוטב, בוזקים מעל מעט שמן זית, חצי לימון סחוט, את כדורי המוצרלה והבזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש.
  • מגישים מיד עם גרידת פרמז'ן על כל צלחת הגשה.

פורסם ב מאי 10, 2021

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *