דפי אורז המכילים עמילן שעועית ועמילן טפיוקה, כבר מזמן מככבים כתחליף בריא לבורקס או מלאווח. במתכוני ספרינג רול לרוב משתמשים בירקות טריים החתוכים לגפרורים כמו במתכון הזה. בספרינג רול הזה מתוך סדנת בישול אסייתית, אנחנו מכינים מילוי חם מירקות מוקפצים עם טופו המוסיף מקור איכותי לחלבון, מקררים ומגישים לצד רוטב מהמם. מנת פתיח נהדרת לאירוח או לארוחת ערב קלילה.
מצרכים
10 דפי אורז
1/2 חבילה טופו מגורר
3 גזרים חתוכים לגפרורים דקים או מגורדים
שליש כרוב ירוק קצוץ
1/2 חבילת נבטים סיניים
3 עלי מנגולד או חופן עלי תרד קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1/2 חבילת עלי כוסברה קצוצה
3 כפות סויה תמרי
חצי כפית אבקת קארי
כפית שמן קוקוס או שמן שומשום בכבישה קרה
כפית זרעי כוסברה כתושים
לרוטב חמאת שקדים:
3 כפות ממרח שקדים
שליש כוס מים קרים
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כף שמן שומשום
1 לימון סחוט
מלח לטעם
אופן הכנה
- מחממים שמן קוקוס או שומשום במחבת ווק או מחבת רחבה, שמים במחבת את זרעי הכוסברה והקארי לדקה כדי לפתוח את הטעם.
- מוסיפים את הגזר והטופו וממשיכים לטגן כ 4 דקות.
- מוסיפים את הכרוב, המנגולד, הנבטים הכוסברה והסויה. ממשיכים לטגן לעוד כ 2 דקות. מקררים מעט את המלית לפני הגלגול.
- בזמן שהמילוי מתקרר טוחנים את מרכיבי הרוטב בבלנדר או ממחה ידני ומעבירים לקערה
- טובלים את דף האורז בקערת מים פושרים לכמה שניות. שמים את דף האורז על קרש חיתוך
- שמים בשליש הקדמי 2 כפות מהמילוי ומגלגלים לצורת גליל
- למעטפת קריספית ניתן לטגן מעט במחבת עם שמן קוקוס מ2 הצדדים ולהגיש לצד הרוטב.