בעונת הקיץ כשהעגבניות הן בשיאן זה הזמן להכין בעצמכם עגבניות שרי מיובשות, שישדרגו לכם מנות רבות, כמו מוקפצים, פסטות, כריכים ועוד. זה פשוט וקל והתוצאה מאלפת. העגבניות נשמרות נהדר בצנצנת עם שמן זית. מתנה מקסימה לאורחים וכחלק קבוע מהמזווה הביתי.
מצרכים
1 ק"ג עגבניות שרי
5 ענפי תימין טרי
4 שיני שום שלמות מקולפות
שמן זית
צנצנת אטומה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 120 מעלות טורבו
- חוצים את עגבניות השרי ומניחים עם החלק הפנימי כלפי מעלה על תבנית לתנור עם נייר אפייה
- מניחים את ענפי התימין מעל ואופים למשך 3 שעות
- מעבירים את העגבניות הצלויות לצנצנת, מכסים עם שמן זית, מוסיפים את שיני השום ושומרים בקירור