עוף שלם עם שומר, קלמנטינות וסומק

קל ופשוט להכין עוף שלם בתנור. אבל הייחודיות במתכון הזה הוא השילוב המופלא של שומרים צעירים עם העלים שלהם, גרידת לימון, מיץ קלמנטינות, סומק ועלי אזוב טריים. רוצו להכין.

מצרכים

עוף שלם במשקל של כ-2 קילו (רצוי אורגני או לפחות שניזון מתזונה צמחית)

צרור שומרים קטנים כ4-5 או 3 בינוניים, אם ניתן להשיג עם הגבעולים והעלים שלהם

4 תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (רצוי אורגניים- זה טעם אחר של תפו"א)

ראש שום חצוי עם הקליפה

גרידת לימון שלם + 3 פרוסות של לימון

גרידת קלמנטינה שלמה + מיץ מ-2 קלמנטינות

1/3 כוס שמן זית

תבלינים: כפית סומק, כפית פלפל שחור טחון גס, כפית מלח גס אטלנטי, כף זרעי כוסברה כתושים גס, עלי אזוב טריים (זעתר) מ-4 גבעולים

אופן הכנה

  • מוציאים את העוף מהמקרר חצי שעה לפני האפיה.
  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות טורבו ובזמן הזה חותכים את השומרים ותפוחי האדמה לרבעים ומניחים בתבנית/סיר רחב/טאג'ין יחד עם ראש השום החצוי.
  • אם משיגים עלי שומר ממלאים את העוף בעלים ושמים בפנים גם 3 פרוסות לימון. אם לא משיגים אז ממלאים את העוף בלימון שלם.
  • קושרים את השוקיים עם חוט שפגט ומניחים את העוף על הירקות.
  • מערבבים את התבלינים בקערה קטנה עם שמן זית ומורחים בידיים את העוף מכל צדדיו.
  • מגרדים את קליפת הלימון והקלמנטינה ומפזרים על העוף ושופכים את מיץ הקלמנטינות מעל.
  • מכסים בנייר אפיה (לא אלומיניום בבקשה!), מצמידים היטב בצדדים ומכסים עם המכסה המיועד לתנור.
  • אופים למשך שעה על חום 180 מעלות. כעבור שעה משקים את העוף ברוטב, הופכים את העוף לצד השני ומורידים לחום 150 מעלות למשך עוד שעה וחצי (מומלץ להשקות אחרי שעה שוב ברוטב)
  • מסירים את המכסה, מעבירים למצב גריל טורבו ואופים עוד 10 דקות לכל צד להשחמה (סה"כ שעתיים ו50 דק'). העוף צריך להיות שחום מבחוץ ועסיסי מבפנים.

פורסם ב מרץ 9, 2022

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *