השילוב המנצח של דג לבן עדין, ירקות, יין לבן, גרידת לימון, עשבי תיבול וקוביות חמאה – כל הטוב הזה נכנס לתנור במעטפת סגורה בצורת סוכריה. חלום.
מצרכים
מנה ליחיד ל2 מעטפות:
פילה פורל / לברק – חתוך ל2 חתיכות
גרידת לימון + פרוסות דקות של לימון
חצי שומר פרוס דק ללא הלב והגבעול
4 עגבניות שרי חצויות
4 פטריות פרוסות ללא הגבעול
4 שיני שום פרוסות
4 עלי קייל קצוצים
שמן זית
20 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס יין לבן יבש
עשב תבלין כמו מרווה / תימין
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
- מעבירים את הירקות הפרוסים לקערה ומתבלים עם שמן זית, מלח גס, פלפל שחור וגרידת לימון
- מניחים את הירקות שווה בשווה על 2 ניירות אפייה במרכז
- מניחים מעל הירקות את הדג החצוי – משמנים את הדג בשמן זית, גרידת לימון ועשבי תיבול ומניחים מעל כמה קוביות חמאה
- תופסים את הקצוות של כל נייר אפייה, בוזקים 1/4 כוס יין לבן בכל מעטפת, מקפלים היטב, ובצדדים סוגרים בצורת סוכריה
- עושים כמה חורים בעזרת המזלג במעטפת נייר ומניחים על תבנית אפיה. אופים כ15-18 דקות ומוציאים
- מגישים לצלחת עם נייר האפייה