פורל וירקות במעטפת

השילוב המנצח של דג לבן עדין, ירקות, יין לבן, גרידת לימון, עשבי תיבול וקוביות חמאה – כל הטוב הזה נכנס לתנור במעטפת סגורה בצורת סוכריה. חלום.

מצרכים

מנה ליחיד ל2 מעטפות:
פילה פורל / לברק – חתוך ל2 חתיכות
גרידת לימון + פרוסות דקות של לימון
חצי שומר פרוס דק ללא הלב והגבעול
4 עגבניות שרי חצויות
4 פטריות פרוסות ללא הגבעול
4 שיני שום פרוסות
4 עלי קייל קצוצים
שמן זית
20 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס יין לבן יבש
עשב תבלין כמו מרווה / תימין

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
  • מעבירים את הירקות הפרוסים לקערה ומתבלים עם שמן זית, מלח גס, פלפל שחור וגרידת לימון
  • מניחים את הירקות שווה בשווה על 2 ניירות אפייה במרכז
  • מניחים מעל הירקות את הדג החצוי – משמנים את הדג בשמן זית, גרידת לימון ועשבי תיבול ומניחים מעל כמה קוביות חמאה
  • תופסים את הקצוות של כל נייר אפייה, בוזקים 1/4 כוס יין לבן בכל מעטפת, מקפלים היטב, ובצדדים סוגרים בצורת סוכריה
  • עושים כמה חורים בעזרת המזלג במעטפת נייר ומניחים על תבנית אפיה. אופים כ15-18 דקות ומוציאים
  • מגישים לצלחת עם נייר האפייה

פורסם ב ספטמבר 10, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *