דג לברק או דג פורל הם דגים עדינים ונפלאים בטעמו. אידוי הדג מחמיא לו מאוד ושומר על ערכיו התזונתיים, בליווי רוטב אסייתי. חגיגי ומיוחד לאירוח במרכז השולחן או לארוחה זוגית.
מצרכים
2 דגי פורל ורוד או לברק שלמים או בר ים (דג לברק במשקל של 1.5 קילו)
פרוסות דקות מלימון שלם + גרידת לימון
עשבי תיבול למילוי הדג כמו: למון גראס/רוזמרין/תימין
כרישה פרוסה
מלח גס אטלנטי ושמן זית
סלסלת קש לאידוי
לרוטב אסייתי:
כ-4 כפות רוטב סויה
פלפל אדום חריף קצוץ דק ללא הגרעינים
כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום כתוש
כפית שמן שומשום בכבישה קרה
חופן עלי כוסברה קצוצים
בצל ירוק קצוץ
שומשום שחור/לבן
אופן הכנה
- עושים חריצים לאורכו של הדג משני הצדדים וממלאים את החריצים ואת פנים הדג בתערובת של עשבי תיבול ושמן זית, גרידת לימון, שום ופרוסות לימון. מתבלים במלח גס ומשרים במקרר עד ההכנה (לפחות למשך שעתיים)
- מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומניחים במקום המכסה את סלסלת האידוי מקש
- מניחים בסלסלת קש פרוסות כרישה ואת הדגים מעליהם (אם משתמשים בבר ים שהוא דג גדול, חוצים אותו לשניים ושמים ב-2 סלסלות אידוי, אחת מעל השנייה)
- לאחר שהמים רתחו, מאדים את הדגים בסלסלה למשך כ-15 דק' (יודעים שהדג מוכן כשהבשר נפרד בקלות מהאידרה). הימנעו מאידוי יתר.
- בזמן הזה מכינים את הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- שמים את סלסלת האידוי עם הדגים במרכז השולחן לצד הרוטב.