פלאפל חומוס קלאסי

אני אוהבת פלאפל אבל מתבאסת לקנות בחוץ בגלל הטיגון והשמן הגרוע, לכן נוטה להכין בבית ולאפות. כשיש חומוסים מבושלים במקפיא, זה ממש לא סיפור. לפעמים כשאני מתעצלת אני קונה רק את הבלילה מדוכן פלאפל לידינו, קורצת לקציצות ואופה בבית.

מצרכים

2 כוסות חומוס לאחר בישול (להשרות ל24 שעות ולבשל במים עד ריכוך או לקצר תהליכים עם סנפרוסט)
צרור עלי פטרוזיליה
צרור עלי כוסברה
1 בצל לבן חתוך לרבעים
2 כפות פירורי לחם פנקו
3 כפות טחינה משומשום מלא
תבלינים:
כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, כפית כורכום (מגורר טרי/יבש), כפית אבקת שום, כפית כמון

אופן הכנה

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון
  • מעבירים לקערה ומקררים חצי שעה
  • צרים לקציצות קטנות, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים עם שמן זית
  • אופים כ10 דק' לצד אחד, ועוד 10 דק' לצד השני, עד להשחמה קלה בחום 180 מעלות (שימו לב לא לייבש!)
  • מניחים להתקרר בחוץ
  • המלצת הגשה- מטבל טחינה סמוקה, סלט ירקות קצוץ ופיתות ביס מכוסמין מלא

פורסם ב ספטמבר 7, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *