פלאפל מאש

וריאציה לפלאפל הקלאסי בשדרוג בריאותי ומגניב, שאני נוהגת להכין הרבה בבית. שעועית מאש היא שעועית נפלאה – קלה לעיכול ולהנבטה ומתאימה לימי האביב והקיץ. מהווה מקור לחלבון איכותי מהצומח, עשירה בסידן, ברזל, סיבים תזונתיים, טובה לניקוי הכבד ולהורדת רמות כולסטרול.
את הפלאפל הזה אנחנו אוהבים להכין ולהפתיע בדוכן ישראלי ליום העצמאות

מצרכים

2 כוסות שעועית מאש מונבטת (הסבר על הנבטה באופן הכנה)
1/2 בצל לבן
1/2 זוקיני
1/2 צרור עלי פטרוזיליה + 1/2 צרור עלי כוסברה (או צרור שלם של אחד מהם)
2 שיני שום
2 כפות שמן זית + 2 כפות טחינה גולמית
1/4 כוס קמח עדשים כתומות / חומוס / כוסמת (אפשר להחליף בפירורי לחם פנקו)
1/2 כפית כמון, 1 כפית כוסברה טחונה,  1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  • הנבטת שעועית מאש – יותר קל ממה שנדמה לכם:
    משרים כוס שעועית מאש בקערה עם מים למשך לילה.
    בבוקר מסננים ממי ההשריה ומשאירים במסננת מעל קערה, מכסים במגבת. לאחר כיממה יוצא נבטוט קטן.
    מאחסנים את הנבטוטים בקופסא אטומה עם נייר סופג מעט לח (מחזיקה לפחות שבוע במקרר ואפשר לשלבה בקלות בסלטים, אורז, ירקות מוקפצים).
  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון. מעבירים לקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה
  • מחממים תנור ל190 מעלות, צרים קציצות קטנות, מניחים על תבנית עם נייר אפייה
  • מברישים כל קציצה בשמן זית ואופים למשך 15 דק'
  • הופכים את הקציצות, מוציאים החוצה ומחכים 10 דק' לפני הגשה
  • המלצת הגשה: פיתות כוסמין מלא, מטבל טחינה, מטבל סחוג ירוק וסלט ירקות קצוץ דק
  • אם נשארו קציצות אפשר חלק להקפיא וחלק להשאיר ליום למחרת ולחמם על המחבת עם מעט שמן זית

פורסם ב ספטמבר 3, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *