פלאפל משעועית מאש

ניתן להכין פלאפל לא רק מחומוס..
שעועית מאש קלה לעיכול ולהנבטה ומתאימה לקיץ, מקור לחלבון איכותי מהצומח, עשירה בסידן, ברזל, סיבים תזונתיים וטובה לניקוי הכבד ולהורדת רמות כולסטרול.

מצרכים

2 כוסות שעועית מאש מונבטת
2 בצל ירוק חתוך גס או בצל קטן חתוך
1 זוקיני חתוך גס
צרור עלי פטרוזיליה או כוסברה (ללא הגבעולים)
2 שיני שום
כף שמן זית
כף קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן (כמו קמח עדשים / חומוס / כוסמת)
כף פירורי לחם פנקו (לא חובה)
כף טחינה גולמית
1/2 כפית כמון
כפית מלח שטוחה
פלפל שחור

אופן הכנה

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון. מעבירים לקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה
  • מחממים תנור ל180 מעלות, צרים קציצות, מניחים על תבנית עם נייר אפייה
  • מברישים כל קציצה בשמן זית, מצפים בפירורי לחם פנקו (לא חובה) ואופים למשך 10 דק
  • הופכים את הקציצות ואופים לעוד 5 דקות. מוציאים החוצה ומגישים מיד
  • המלצת הגשה: פיתות כוסמין מלא, מטבל טחינה וסלט ירקות קצוץ דק
  • אם נשארו קציצות אפשר חלק להקפיא וחלק להשאיר ליום למחרת ולחמם על המחבת עם מעט שמן זית

פורסם ב ספטמבר 3, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *